Gott nytt år till er från mig!

Jaa, internet fungerar igen och nu var jag tvungen att gå in och hälsa gott nytt år.
Speciellt till mamma och pappa som just nu befinner sig på ett flygplan någonstans över Europa. De ska till Kanarieöarna och firar det nya året där.

Snart ska vi börja på med maten, jag lovar er att det blir gött! :D

Gott nytt år!!

Jul och det nya året.

Nu är man tillbaka i Danmark. Julen är över och kvar är nyåret som ska firas. Då ska vi fira det nya året som kommer. Jag har haft ett bra år, jag har tagit studenten, jag har jobbat, jag har dansat. Jag har behållt gamla kära vänner och även fått nya. Vänskap ska man ta vara på och hålla hårt i.
Vad väntar jag mig av det nya året? Kanske börja plugga? Få ännu fler nya väner? Umgås mer med familjen? Dansa mer? Jag vet faktiskt inte vad jag förväntar mig eller vad jag vill, men jag hoppas att det kommer bli lika bra som det året som varit.

Nu väntar en kväll med hygge och sen blir det sängdags.

Idag bär det tillbaka.

Idag åker jag tillbaka till Danmark och ner till pojken min igen. Jag ska packa väskan och fixa här hemma och klockan 18.00 bär det av. Som tur är har jag sällskap ner till Stockholm, för kusinen åker med mig dit ner. :)

Hade så otroligt roligt på dansen igår iaf! Skoj att träffa allt folk. :) Dock är jag trött idag och det var jobbigt att vakna imorse, ville bara sova vidare, för jag hade sådan huvudvärk. Hade inte druckit tillräckligt med vatten igår och inte fick jag någon fika i pausen heller.. ILLA!

Nu kilar jag vidare.. Packningen och duschen väntar.

Julafton och juldagen

Igår var det julafton och jag fick en massa julklappar. Jag trodde dock att det skulle bli få, eftersom mamma sa dagen innan julafton (på kvällen) att jag inte skulle få några julklappar. :( Jag var tydligen en snäll flicka, jag fick en del. :D Jag tror att jag fick mest julklappar av alla (ska dock säga att det inte är ofta).
Jag fick örhängen och dushcreme av Mr Was, en plånbok av hans mormor och läppstift, sjal och ett presentkort av hans föräldrar. Av min egen familj fick jag Brittans nya CD, jultomtar, en klänning, massa klistermärken och annat skoj så jag kan göra mina kort utan at behöva sticka iväg och köpa allt varje gång jag ska göra något. ;) Jag fick en eyeliner, en tvål, en bok, en adventsljusstake och en oljespray (till stekpannan, grytor och sallader).

Idag är det juldagen och jag vet inteom jag ska ut på krogen eller inte. Jag har ganska länge sagt at jag skulle ut och festa och dricka mig full, men nu när det väl kommer till det har jag ingen lust. Jag har mer lust att sitta hemma och se en bra film, mysa i soffan med mamma, pappa och Leona. Vi får se hur det blir.

Imorgon kommer syster och hennes kille hit, då blir det lilla julafton igen. :) Då får jag en julklapp mer. Jippie!
Det är ganska skönt att vara hemma, men saknar min ängel nere i Danmark, det är det inget som säger emot.

Nu ska jag hjälpa mamma med att göra lite fint från gårdagen.
Ciao bella!



Vilken resa!

Är äntligen hemma! Vilken lång resa det var, nästan 24 timmar! Ni kan tro att jag var trött efter resan. Jag kom hem 02.00 inatt. Nu ska jag snart åka hem till Frans och träffa kompisarna, det känns bra att vi ska dit. Ska visserligen hem lite tidigare, men det är själva faktumet att jag ska dit.

Saknar dock min älskling, känns konstigt att inte ha honom hos mig den här julen, men jag får göra det bästa av det. Ta hand om dig Mr Was! Jag kommer snart hem. ;)

I övermorgon är det julafton och det känns inte alls som det, även om vi har en del snö här hemma -mysigt!
Nu måste jag kila vidare.
Hejsvejs!

Dan före dan före dan före dan före dopparedan..

På onsdag är det julafton. Tänk! Om fyra dagar är det dopparedan och om ett dygn vid den här tiden är jag hemma i Ljusdal. Jag fortsätter att packa och tycker hela tiden att det borde vara mer som jag ska ha med mig. Min julklapp från Anita tror jag får stanna kvar här hemma, jag ska ändå ha med mig så mycket när jag ska tillbaka till Danmark igen.

Jag vet inte om jag har internet hemma i Ljusdal, så det här kanske är mitt sista inlägg. Isåfall vill jag säga God Jul till alla nära och kära som läser det här. Den 28 december åker jag tillbaka ner till min älskling, som jag i övrigt kommer sakna mycket under min tid hemma i Ljusdal. Vi har haft det så bra på sista tiden. <3 Med detta säger jag inte att jag inte kommer njuta tiden där hemma, för det kommer jag.
Mysigt att träffa hela släkten igen och trevligt att komma ut på juldagen och träffa alla goda gamla vänner.

Imorgon ska jag träffa Nina igen, förmodligen blir det en liten frulle på stationen. Jag har 2 timmar i KBH. =/ Jag hoppas att Nina stannar så länge så jag slipper vara ensam på stationen.

Nu ska jag njuta den sista tiden med älsklingen innan jag ska lägga mig och så måste jag se till att jag har allt med mig!
Tack och bock allihopa! Vi får se om jag skriver något under min semester.
Bye!






Jag har varit en snäll flicka.

Jag börjar få för mig att jag har glömt något, att jag inte har med mig alla saker. Visserligen så har jag inte packat min nessesär än, hoppas bara att jag kommer ihåg allt.

Jag har fått en massa julklappar som jag inte trodde att jag skulle få. Jag har fått julklapp från jobbet (de har aldrig haft det på sjukhuset förut, det var första gången i år). Jag har fått julklapp av Mr Was mormor, Dagny tyckte tydligen att jag skulle få en och det var ju väldigt sött av henne. Jag har fått två (!!) julklappar av Mr Was föräldrar (på trots att vi hade bestämt att min mössa var min julklapp) och här ikväll när jag kom hem från matbutiken så låg det en julklapp vid dörren, det var en klapp från Anita. Tänk att jag har varit så snäll i år!?


En ledig dag.

Idag har jag en ledig dag. Jag ska packa det allra sista så att jag inte behöver göra det imorgon efter en lång dag på jobbet. Jag hade haft funderingar på att träna idag, men jag har inte alls någon lust att cykla upp på stan helt själv. Dock är vädret mycket vackert idag (äntligen lite sol!) och jag har bestämt mig för att gå en promenad, ingen springtur, det känner jag inte heller för.

Igår kom Mr Was föräldrar på besök. De hade med sig julklappar till mig. Jag tror visst att jag har varit en snäll flicka iår. :D Vi drack kaffe och åt några chokladbitar och jag visade bilder från min student och bal. Jag vet dock inte vart mina bilder på mig och Mattias är, så de får jag leta efter när jag kommer hem till Ljusdal.

Nu ska jag borsta tänderna och sen ska jag packa ner det sista i väskan, efter det ska jag ut på en prommis.
Tack och adjö.


The julekalender och jobbig dag

Oj vilken dag! Jag körde patienter hela dagen och hade så mycket att göra att jag inte ens hann med alla toaletterna -då är det mycket att göra. Efter jobbet så kilade jag över till träningscentret och pumpade lite granna, nu är jag ganska matt i kroppen (som om att jag inte var det innan jag tränade).

Jag ser The Julekalender varje kväll, den har min bror på dvd där hemma och hade tänkt mig att se de sista avsnitten från hans dvd när jag kommer hem, eftersom jag missar dem.
Imorgon ska jag jobba igen, men på kvällen ska jag försöka ta mig i kragen och packa väskan så att det är fixat och klart, skulle vara skönt att ha gjort det innan lördagkväll.

Nu ska jag krypa ner i sängen och invänta julkalendern. Godnatt mina kära.


Blondinbellas tvprogram och träning

Oj, vad tokigt! Snart ska jag åka hem till Ljusdal och jag känner att dagarna går så fort och jag hinner inte alls att vara tillsammans med Mr Was. Jag ska snart iväg på träning, jag vill vara ännu mer tränad än vad jag är, det här duger inte riktigt. Jag vill se ut som jag gjorde när jag simmade. Jag har precis tittat på Blondinbellas tv-program och så bitter jag blev, mest för att hon "hatar att städa" och "att stå och diska måste vara det värsta som finns, man förstör naglarna". Jaa, man förstör faktiskt naglarna, men vi i "svensson-familjen" kan inte tänka på sådna saker, vi har lixom inte råd att tänka så. Med detta menar jag inte att det är orättvist, men jag ska nog inte titta på några fler Blondinbella program, för då blir jag nog bara bitter och bitter, det är det sista jag vill vara.

Jag tittar ut på himlen just nu, gud så vacker den är. Det är ett lila/rosa ljus över hela himlen och det gör mig glad, eftersom det är längesen jag har sett solen. Ikväll ska jag packa väskan, iallafall delvis.

Jag hoppas att jag snart kan se resultat av träningen, men missar ju en del när ja åker hem till Sverige.
Ajabaja sa skitmajan.

Snart dags att packa?

10 ynka dagar kvar till julafton, Kalle anka och hans vänner, julmys med släkten, julklappar under den vackra granen. Jag längtar obeskrivligt mycket och jag är säker på att veckan kommer gå fort, speciellt eftersom jag ska jobba nästan varje dag. Jag borde packa väskan nu, för att vara säker på att jag har rena kläder och underkläder när jag åker hem.

Mörkret börjar krypa på, jag tror det är dags att tända lamporna.

Leona, jag är säker på att du fixar den där spanskan!


Lucia 2008

Imorse klev jag upp kl 07.00 och tittade på Lucia på SVT2, skönsång av vacka tärnor och Lucian själv såklart. Det fick mig på bra humör och än en gång påminde det mig om den gång jag själv var Lucia i 2006. Underbar tid.

Nu är jag ensam hemma. Så så ensam....
snön som kom nyss är borta, den försvinner så snart den nuddar marken och nu är det endast regn kvar. Jag måste säga att julkänslan är så gott som bortblåst, även om jag lyssnar på svensk julmusik.
En grå himmel och blöta gator är inte tillräckligt bevis för att det ska övertala mig om att det är december och snart julafton...


Jag ser det snöar.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt? Hurra!

Julen närmar sig med stormsteg.

Idga ska jag iväg till kommunen, jag har lite papper som jag ska prata med dem om. Golvet ska tvättas idag, så moppen ska fram och göra sitt. Jag börjar även bli lite smått nervös eftersom jag inte har packat väskan än eller ens tänkt på vad jag ska ha med hem. Jag har visserligen en vecka kvar innan jag ska åka, men man vet aldrig, jag tycker alltid att man glömmer något.

Nu ska jag göra mig iordning så att jag kan cykla upp till kommunen innan de stänger.
tjolahopp!


Hela min dag.

Idag har jag diskat, tvättat kläder och damsugit hela lägenheten.
Jag har även varit på posthuset och fått mitt stora paket från mamma och pappa. Tack mamma och pappa. Jag blev mycket glad för allt smått och gott som var i.
Ikväll ska jag hem till Anita och ha "julhygge" med henne och Mia. Jag tror det blir riktigt skoj.
Imorgon skulle jag ha åkt hem till Jolanta, men hon skrev till mig och sa att det inte gick, för att hon behövde jobba. Typiskt!
Imorgon ska jag fixa alla julettiketter, jag hoppas att de blir fina.

Nej, nu läre jag hellre kila ner och hämta de sista kläderna.
Ciao!

Ännu en dag.

Igår var jag hemma hos Sabrina och det var, mesta av tiden, mycket trevligt. Dock kunde jag inte sova inatt eftersom det blåste från Sabrinas fönster och ner på mig, inte roligt alls och inte hade jag kläder på mig för att ligga under ett icke tätt fönster.
Nu är jag hemma och måste säga att det är ganska skönt det också. Borta bra, men hemma bäst. Det är verkligen så också.

Jag ska försöka göra julkort ikväll och imorgon. Jag ska söka jobb också och det är snart.

Nu ska jag försöka njuta av att vara hemma. Ciao!

Min vecka i korta ord.

Ikväll ska jag hem till Sabrina och sova hos henne.
Imorgon ska vi ut på stan och titta lite och förhoppningsvis så hittar Sabrina sina julklappar som hon har kvar.
På torsdag ska jag vara tillsammans med Mia och Anita på kvällen, vi ska julmysa.. Göra tomtar, dricka glögg och bara mysa.
På fredag ska jag hem till Jolanta i Århus, vi ska på krogen och så ska jag sova hos henne till på lördag och då åker jag hem igen. 
På lördag ska jag äntligen vara lite tillsammans med älskligen, då ska vi träffa hans kompis respektive flickvän och gå i biffen.
På söndag ska jag ta det lugnt, kanske börja packa väskan tills jag ska hem till Ljusdal.

Ja, det är i stort sett så min vecka ser ut.

"Du liknar en gorilla med röd rumpa"

S: Du ligner en gorilla med rød numse
R: Mener du en bavian??
S: Nåh ja, det er det de hedder!


Haha, Sabrina är allt bra rolig hon.. En gorilla med röd rumpa..
Det fick mig att skratta högt. :)

Ett gott skratt förlänger livet.

16 dagar kvar till den härliga julafton.

Jag är trött. Jag behöver komma ut och röra lite på mig, då blir jag säkert piggare. Funderar på att cykla upp till sjukhuset så jag kan prata med dem där uppe om jag kan jobba på kvällen den 29 december.. Kunde vara så bra.
Annars så ska jag bara försöka göra en lista på svaga och starka sidor som jag har, det skulle tydligen hjälpa en med att välja linje, så vet man vad som egentligen passar en bäst.

Som tur är regnar det inte, men jag tror att det kan börja ganska snart. Bäst jag ger mig av innan det börjar.

Söndagen är dagen före måndagen

Söndagar är aldrig speciellt roliga. Det händer aldrig något och det är aldrig något att se på TV:n.
Jag har ägnat min söndag på att vara ute och springa och läst i boken "Hvad kan jeg blive 2009" . Jag försöker lista ut vad jag kan tänka mig att plugga vidare som. Alla mina tidigare förslag har försvunnit nu och nu sitter jag här hemma och funderar på följande:
Advokatsekretär
Socialrådgivare (Socionom)
Humanistisk Information
Personalvetare
Sociologi
Journalist
Dock är det aldrig lätt att bestämma sig. Imorgon ska jag göra en lista över plus och minus och se om det kan hjälpa mig att ta bort en del av det här. Personalvetare låter roligt, men i 2005 var det överskott av dem och vi behöver inte ännu en utbildad flicka i Sverige som inte kan få jobb i det hon utbildat sig i. Socialrådgivare, som det heter i Danmark lät mer intressant efter att jag har läst om det i boken och tog inte längre än 3½ år, undrar hur lång tid det tar i Sverige?

Ikväll ska jag och älsklingen antingen äta de goda resterna från i fredags eller äta lax med potatis och hollandaisås. :) Jag är mycket hungrig.


Bild lånad från www.boghallen.dk

Julen närmar sig och mitt hjärta bankar.

Ikväll är en riktigt mysig kväll.
Jag sitter i soffan med en filt runtomkring mig.
Vinglaset är nästan tomt, glöggkopparna är tömda.
Ljuslågan vajar i mörkret.
Julen känns nära,
och jag är förälskad
.


En dag, men inte denna, men en dag.

Igår var jag ute på stan med Anita och Mia och det var himla mysigt. Vi gick runt i alla butiker och tittade på allt från kläder till saker. Vi gick på café och fikade tillsammans, jag tog en Latte medans flickorna tog en varm Choklad. Vi fick några kort också, men det var Anitas kamera så nu får vi se om det kanske kommer några stycken inne på facebook som jag kan norpa. :)

Idag har jag betalat in till skönhetssallongen Klinik Petite. Jag och Mr Was ska dit en gång i januari och få en helkroppsmassage och en ansiktsbehandling för bara 575 kr/pers (!!). Jag tyckte att det kunde bli riktigt mysigt att ge sig själv  en sån present. Det blir, på trots att vi sa att vi inte skulle ha några presenter till vår årsdag, vår 2års present.

Från en sak till en annan. På nyårsafton blir det bara jag och älsklingen här hemma. Det var inte direkt det vi hade tänkt oss förra året när vi hade en toppenfest, men det blir så det här året. Vi kommer nog köpa något dyrt och läckert kött, göra potatisgratäng och sallad (skulle jag kunna tänka mig, men inget är bestämt ännu). Vi ska köpa en flaska Champagne, dela den och sen skåla oss in i det nya året.

Ikväll ska jag på träning igen, då kanske träningsvärken från förra gången försvinner. Imorgon ska Mr Was spela biljard med en kompis så då vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Förmodligen dricka upp vinet vi har här hemma och se en bra film. :)

Dags för mig att dra till posthuset innan de stänger! Vi hörs en annan dag.

20 dagar till jul

Jag saknar snön. Jag saknar snön ännu mer när jag läser allas blogginlägg om snön som faller och skapar stora snöhögar utefter vägarna. Pappa skickade ett mms till mig igår så jag fick se hur det såg ut där hemma och vilken saknar jag fick i kroppen. Imorse var det kallt utanför, minusgrader och rikligt av dem eftersom bilarna var helt frossna. Nu har plusgraderna kommit och de mörka molnen. Lite duggregn också för säkerhetensskull.

Jag längtar efter min kamera också. Brorsan, har du hört något?? Jag hoppas att den är färdig och klar till jul, men jag hade gärna viljat veta om det var någon idé att skicka den på lagning.. Kommer lagningen att kosta 2.500 kr så kunde jag lika gärna ha köpt en systemkamera.

Jag har inga snöbilder att bjuda på och inga fina höstbilder heller för den delen. Om några dagar ska jag använda den stora dumburken och lägga in lite bilder där från julstöket, så att ni kan få se lite bilder och medan ni väntar får ni ha en bra dag.


Ute på stan och myste.

Idag har jag träffat Sabrina och myst lite. Vi var ut på stan och gick in på ett café och åt en läcker sallad med räkor och lax i pesto. Mumma! Sen så gick vi runt lite på stan och tittade på en massa kläder, underkläder och skor. En del saker köpte vi och nu har jag bara några julkappar kvar att köpa. Skönt att det nästan är över. Är dock ledsen för att mamma och pappa inte direkt får någon julklapp, men jag hoppas att de bir nöjd oc glad för att de får sina pengar tillbaka som jag har lånat av dem.

Nu sitter jag hemma i lägenheten, det är lite smått kallt utanför, men här inne är det varm och skönt. Det skulle vara mysigt med en kopp the nu också och se en film. Älsklingen har varit hemma idag också, men han har gjort läxor här hemma. Sabrina föreslog att vi skulle dricka här hemma hos oss ikväll eftersom båda är ledig imorgon, men jag sa att det får vi ta en annan gång.



Har jag sagt att gågatan är jättemysig nu på kvällen? Det är så mycket juleljus. Jag ÄLSKAR det! Något annat som jag verkar älska idag är ordet mysigt.. Hur många gånger har jag egentligen skrivit det?

Imorgon ska jag träffa Mia och Anita igen iallafall och vi får se om det är sista gången vi ser Mia innan hon drar till Asien i 3 månader. Jag hoppas verkligen att hon får en trevlig och bra resa och kommer verkligen sakna henne.

 

Promenad i morgonstund

Imorse gick jag en promenad och joggade lite också, det var skönt att få lite friskluft. Jag hade inte ätit innan jag gick ut, så jag var verkligen hungrig när jag kom in igen. Det är två timmar sen jag var ute på min lilla prommis och jag mår fortfarande dåligt, magen kniper.. Den spelar inte alls samma spel som jag gör.

I övrigt har jag diskat och försökt fixa till lite här hemma, på bara några dagar så ser lägenheten redan ut som ett bombnedslag.

Nu ska jag försöka meditera lite, ja tro det eller ej, men jag ska ha lite yoga.

Lucian 2006

Jag sitter framför dumburken just nu, med Enemy of the state rullandes på tv:n.
När mamma berättade den 15 november att de hade ringt från sångskolan och ville ha hjälp av mig till lucian så blev jag glad. Anledningen till att jag tänkte på det nu var pga jag just hörde "The first Noel" på TV4, eftersom Sanna, Shirley och Sonja sjunger julsånger där ikväll. Det killade i magen när jag tänkte tillbaka på 2006jag var Ljusdals Lucia.

Jag fick lust att sjunga alla Lucia sångerna och se Lucia skrida genom vårt lilla samhälle.. Sitta i kyrkan, eller stå bakom luciorna och sjunga, se alla glada ansikten och sprida glädje.

Jag undrar vem som blir Ljusdals Lucia i år...?

Nu blev jag lite smått ledsen, jag har inga bilder från Lucian på den här datorn... :(

Julen närmar sig. :D

Jag saknar redan Mr Was. Idag skulle han nånstans till Norra Jylland doch titta på några betong-byggnader, enligt mig är det bara att gå utanför huset så finns det fullt med byggnader av betong där. Det kanske är något speciellt med det där huset, vad vet jag.

Igår regnade det, idag har det, som tur är, slutat regna. Jag ska till føtex och köpa nya blockljus i rött. Vi har verkligen fått jul här hemma nu och det är SÅ mysigt! :)

Det är tråkigt att vara sjukskriven,  men jag har en del jag ska göra idag. Vi får se hur veckan blir. Sabrina kunde inte träna idag heller (!!) så vi ska träna imorgon istället, hoppas jag.. Nu har vi skjutit upp det så många gånger, så jag orkar inte bry mig längre, jag åker och tränar själv och håller koll på min kropp och ser till att jag mår bra.

Jag börjar längta lite hem när jag ser alla lampor på gatorna, alla julgrejer och hör julmusiken. Snart är julen här och det blir skoj att komma hem till alla, ville dock önska att Mr Was följde med mig.

     

RSS 2.0