Vilken utflykt!

Jag och Mr Was klev upp kl 06.00 imorse. Vi gjorde oss iordning och begav oss när klockan var 07.00. Vi åkte till bagarn och köpte nybagt bröd som blev uppskuren och smörad hos dem, och så begav vi oss på vår utflykt. Vi började med att åka den underbara, lite gamla, skogsvägen till Sejs och Svejbæk och vidare till Laven och Ry.


Det var så otroligt vackert runt omkring med en massa dimma på sjöarna. Efter Ry bestämde vi oss för att åka till Himmelbjerget. Vilken utsikt! Klockan var ca 08.00 när vi kom dit och vi bestämde oss för att ta en kopp kaffe oh en kopp the (som vi hade tagit med oss hemifrån). Vi tog lite kort och gick och njöt av naturlivet.





Efter Himmelbjerget åkte vi en omväg till Yding Skovhøj, Danmarks näst högsta punkt, ca 170 m.ö.h. (det var Danmarks högsta tills man insåg att ett hus, privatägd, var 9 cm högre), via Gammel Rye och Sønder Vissing. Man känner igen Yding Skovhøj pga att någon har lagt några stenar i en rund ring på toppen av höjden. Vid Yding Skovhøj åt vi frukost och sen gick vi en liten promemad i skogen och vidare till ett hus som hade ett otroligt fint träd, vi stannade till och tog lite kort där.






Därefter åkte vi hemåt, men vi stannade på riktigt många ställen under vägen för att ta kort. Vi upplevde inte bara naturlivet utan även djurlivet runtomkring. Vi såg två rådjur, 7 fasaner, 2 katter, 5 hundar, ett x antal kossor, 2 rovfåglar och en speciell fiskätande fågel. Snacka om en upplevelse vi har haft!

Mossø - Jyllands största sjö (har ser vi bara en del av den)

Gudenå, en mycket vacker och mystisk å.

Vilka färger!

Jag måste bara säga, Tack älskling för en härling och underbar utflykt. <3

Kommentarer
Postat av: Emelie

Åh det ser skitmysigt ut. Lite riktig natur. :)

2008-11-03 @ 06:59:13
URL: http://dingulonfo.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0