MORS Dag!

Mamma, min älskade mamma. Idag är det mors dag. Min mammas dag. Idag är det dagen då man verkligen ska visa sina mödrar att man älskar dem. Jag älskar dig mamma. Även om jag tycker att du är orättvis ibland, säger dumma saker, är sur eller tokig, så älskar jag dig mamma. Bara för att du är Du. 

      

Nu vet jag att de flesta av de här bilderna är från min  student förra året, men vet ni vad? Det spelar ingen roll! Jag vill bara visa lite mor och dotterkärlek. På den första bilden är även min syster med på och jag vet att även hon och min bror älskar mamma lika mycket som jag gör.

Mamma Pia, Bara för att Du är DU! <3

Farmor är också mamma, så grattis till dig med på mors dag. =)

Söndagar, betyder att man ska slappa.

Igår var Jolanta och Heidi på besök. Jag har precis skjutsat dem till stationen för att de var tvungna att åka hem tidigt idag. Igår visade jag dem runt i området. Vi pratade en massa och tog lite bilder. Vi grillade på en engångsgrill som jag köpte igår och det gick HUR bra som helst. Grillad kyckling, grillade korvar och grillade champignoner.. MMMMMUmma!

När kvällen kom så tittade vi på den filmen som jag fick av mina två underbara vänner, Mia och Anita, alltså P.S I love you. Den var SÅÅÅÅ söt! Och vi satt och grät i kör.

Idag händer det inte så mycket i mitt liv. Mr Was är i skolan idag igen igen och jag ska packa det sista. Går på en timme om jag tar mig i kragen och sen så går jag väl ut i solen. Lite tråkigt att han inte är hemma, men han har ju mycket att göra....

Här kommer lite bilder från gårdagen.
Ha en bra dag!






Vi föreställer "Den lille havfrue" !


Fin sommarbild på Jolanta (närmast) och Heidi


Jag står och sköljer en paprika och fråga mig INTE vad jag gör med hakan!


Jag och Jolanta är i full gång med salladen


Smile to the camera!


Jag och Heidi in action! Första kycklingen på grillen!


Flickorna ville inte direkt att den här bilden skulle visas, så jag respekterar det, halvt om halvt. Här ligger vi i sängen, alla tre och kvällen är slut. Godnatt..

Jag ska nå en del saker idag.

Flickorna kommer om ca 2 timmar. Jag ska handla mat och damsuga lägenheten inndan de kommer och försöka fixa till så att det är fint här, även om jag har en massa väskor som ligger på golvet och fyller, men det ska nog gå bra.

Magen har det lite jobbigt just nu, men hoppas att det snart går över.

Ha en bra kväll allihopa! Vi ska grilla, så jag tror att vi får en mycket trevlig kväll tillsammans. Synd bara att älsklingen inte kan vara med hela tiden.

Ciao!

 

...

är så förolämpad så det går inte att förklara nu..


Underbart solsken ute.

Jag har precis kommit in. Läst min bok ute i solskenet. Det har börjat blåsa lite, så jag kände för att gå in och få lite värme. Kanske byta till lite längre byxor än mina kort-korta shorts?

Sitter och pratar med JOlanta nu. Hon och Heidi hade tänkt att komma hit redan kl 15.00 imorgon. Det blir ingen utgång, men jag tror vi får det väldigt mysigt här hemma och vi kan säkert köpa en engångsgrill och grilla lite. Vädret kommer hålla i sig, så jag tror det är en perfekt idé! Speciellt när man inte vet vad man ska äta.

Fortsättning följer. Ciao!


Hetbölja

Idag är det en hetbölja över Danmark. Jag ska försöka komma ut och njuta lite av solen och hoppas att jag kan få lite färg på kroppen. Lägenhetens dörrar står öppna så att jag får lite korsdrag, men det hjälper nästan inte, pga värmen.

Kommunen väntar efter kl 10.00, så då drar jag dit. Ska slänga i mig lit frukost och sen ska jag försöka fixa det allra sista. Imorgon är ännu en dag med värme och då kommer även Jolanta och Heidi hit. Det kanske blir krogen, men det kan lika gärna bli en vanlig hemmakväll.

Ha en underbar dag allihopa!
Ciao!

Bilder på packningen.

Här kommer lite bilder så man kan se hur mycket det är jag har med mig.. Man får fortfarande föreställa sig att det ska vara två blåa ikeapåsar där också PLUS (den vita säcken som mamma och pappa packar täcken i) och förmodligen kommer det med EN svart säck till.











Den här lådan ska med den också, men den är för tung för att bäras ut till de andra sakerna.

Jag hoppas inte att det är för mycket?

Imorgon kommer kort på packhögen.

Imorgon ska jag ta kort på packhögen, så då får ni gå in på bloggen och titta. Jag kliver upp med älsklingen imorgon så att jag kan cykla till Kommunen med det samma och säga att jag flyttar. Efter det så ska jag bara försöka se till så att ALLT är packat förutom lite underkläder och de kläder jag ska använda de sista dagarna.

Ikväll är det ju finalen av Paradise Hotel! Så himla spännande! Jag undrar vem som egentligen vinner. Det får vi veta om ca 5 minuter.

Natti natti till er och så hörs vi imorgon.

Leona, jag hoppas verkligen att du blir bra i håret! :)


Packningen från Silkeborg.. Vilket bombnedslag! Inte lika illa nu..

Så mycket packning, går allt in i bilen?

Jag vet varken ut eller in. Jag är kluven och allt känns bara jobbigt idag. Jag har inte kommit längre angående packningen. Visserligen är det i stort sett färdigt, bara några småsaker kvar och självklart Playstation 2... det är inte nerpackat än det heller. Visserligen skulle jag kunna packa ner det eftersom vi inte spelar på det.

Ändock är det många saker som ska packas. Jag har tittat runt på golvet och jag har 2 resväskor (de där som är 50 cm höga), 1 sportsväska, 2 ryggsäckar, 2 plastpåsar, 1 plastsäck, 1 låda, 1 stor genomskinlig "säck" som man egentligen har bildäck i, 1 ikea-påse och en STOR plastlåda utan möjlighet att kunna stänga locket. Hur ska det här gå egentligen? Ska jag behöva lämna kvar mer än hälften? Mamma och pappa...???


Ännu en dag med packning.

Jag har packat ganska mycket kläder idag. Nu får jag använda mig av de få tröjor och byxor som jag har lämnat kvar. Jag lämnade kvar ett set med träningskläder också. Tycker att jag borde ta mig en springtur imorgon och kanske även då dra mig ner till Kommunen eftersom jag ska säga till att jag flyttar.

Det är så himla mycket jag ska hinna med och som jag ska tänka på innan jag ska flytta hem. Just nu sitter jag och undrar om jag kommer få någon semester i sommar om jag får ett sommarjobb..? Annars kommer jag ju inte kunna åka ner till danmark och träffa min älskling något. :( Vi får väl se hur det går med det isåfall.

Nu håller Mr Was på att göra Pizza. MMMM så gott! En med ost och pesto, det är så himla gott! Sen två med köttfärs, tomat, paprika och lite annat smått och gott på. :) -Du er da bare dejlig muller og du laver de bedste pizzaer! <3

Tillbaka till packningen av mina skor och sen får det vara nog för ikväll.



Jag pussar min älskling på min student för snart ett år sedan 5/6 2008. Han ser inte ut som om att han tycker om det va? Den är klockren!

Hur ska det gå egentligen?

Hur sjutton ska jag få ner allt i väskan? Jag funderar skarpt på att lämna kvar några koppar och ta med dem nästa gång jag åker ner till min älskling.. för det är helt enkelt ingen plats till allt. Så himla typiskt!

Jag är så less! Jag orkar inte och jag har ingen lust med det här. :(

Vet inte ens om min kusin har plats med allt det här med tanke på att han ska köpa med sig sprit från Tyskland.. Ash! j*kla skit!


Så mycket att göra..

Nu ska jag ringa till teleperformance och sen ska jag packa hela dagen tills älsklingen kommer hem.
Hoppas ni får en mer spännande dag än jag får.

Ciao!

Paradise Hotel

Jag tror att Jon och Line-Sofie åker ut idag. Hur dum kan man bli egentligen!? Jaja, synd tycker jag. Martin och Maria borde inte vinna, men inte Melissa heller för den delen! Hur ska det här sluta?

Pack pack, packpackalack

Jag har packat lite mer nu här ikväll, men väääldigt liiite! Tallrikar och skålar är nere i en väska nu. Jag borde ha lite hjälp. Allt ska vara nerpackat till på söndag. Hur ska det här gå? Jag hoppas verkligen att regnet håller i sig, ta inte det här fel, jag älskar bra väder och det kanske är det som är problemet. Jag kommer inte kunna packa om vi har solsken och varmt här hemma.

Imorgon ska jag försöka packa ner resten av ljusstakarna och sen ska jag börja packa kläderna. Sen är det skorna som är det största dilemmat. Hejudamig!


Nerpackad i en flyttlåda vid sista flytten.

Lite positivt i livet iallafall.

Jag har kommit hem från Sabrina och vi fick en ganska trevlig kväll.

Som många kanske redan vet så ska jag flytta hem. Det är mycket som ska packas och det är mycket som ska hinnas med innan Dagen kommer. Jag vet inte alls hur jag ska få med mig allt. Problem problem.

För övrigt har jag fått svar från Teleperformance att de tror de kan fixa något sommarjobb åt mig... Vadå BONUS!? YIHOO!
Dock får vi se om jag får något svar från Anthill också och vad de ger mig för något erbjudande.

Nu ska jag packa lite. Det måste ju göras....

Oavsett vad, så blir det mys med älsklingen ikväll!

Hur jobbigt kan det egentligen bli?

Jahapp.. Nu har man fixat lite mer har hemma då. Sabrina skulle inte jobba idag iallafall, så hon är ledig just nu. Jag tror jag åker med tåget kl 15.17 till Silkeborg. Jag har fixat lite här hemma. Känns som mycket, men man kan inte se att det är gjort någonting alls.

Nu funderar jag bara på när, hur och var.


Sommaren 2007 med min älskling.

Nästa helg får jag besök, igen! =D

Jag tror att Jolanta, Heidi, Christina och Nanna kommer hit i helgen. Det blir nog bra. Det blir riktigt bra. Antingen fredag eller lördag och då blir det lite hemmafylla med massa prat kan jag tänka mig. Kanske kanske att det blir utgång också.

Snart blir det film. Komedi. Det tror jag att jag behöver nu.
Ha en fortsatt bra söndag!

Mycket att göra, men ingen lust.

Idag har varit en speciell dag. Idag har jag försökt fått lite styr på saker och ting. Jag kommer inte speciellt långt, för att jag tycker det är jobbigt att ta tag i sakerna.

Imorgon är en ny dag. Då ska jag ut och springa, sen blir det dusch och fortsättning med dagens projekter, sen på kvällen bär det av till Silkeborg. På tisdag eftermiddag kommer jag tillbaka till älsklingen igen.

Imorgon börjar även finalveckan av Paradise Hotel, undrar egentligen vem som vinner? Jag hoppas att Jon och Line Sofie vinner.

Nu ska jag försöka ha lite mystid med Mr Was och sen är det kväller.


Puss puss.

Änglar och Demoner, demonerna är i huvudet just nu.

Har precis kommit hem från bion. Änglar och Demoner var ganska bra. Jag tycker att det var lite väl lång, men den blev aldrig tråkig. Är det värt att se den på bio? Bra fråga faktiskt. Jag tror inte att jag kan svara på det. Vill man ha bra ljud och en stor skärm så är det ju klart att man ska se den på bio. Annars kan det vänta tills den kommer ut på dvd.

Huvudvärken gör sig påmind igen. Jag försöker koppla bort den, men ibland bultar det allt för hårt på sidorna så jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Piller hjälper inte, oavsett om jag tar en eller två. Massage gör inte heller någon större skillnad. Att ligga och vila gör det närmast värre, då känner man den väldigt starkt.
Jag hoppas verkligen att det BARA är huvudvärk och att det inte är något farligt...?

Nu ska jag se Spy Game. Den har precis börjat på TV3 och sen blir det sängen.

På måndag ska jag hem till Sabrina och sova över där och använda ytterligare 200 kr, på resa och mat, men längtar lite iallafall.

Natti natti

En trevlig dag idag.

Imorse var vi på Café Corfitz. Vi fick ett presentkort för ca 2 månader sedan, brunch på valfritt café. Det var väldigt trevligt. Vi blev väldigt mätta och fick även ett glas mousserande vin till. Härligt härligt.

Silkeborg vann matchen mot Kolding idag med 4-1, det var också en glädjebomb. Ännu närmare Super Ligan / SAS Ligan.

Ikväll blir det bio. Vi ska på Änglar och Demoner. Det ska bli roligt. Hoppas verkligen att den är bra. Bara 6 timmar kvar nu.

Igår var flickorna på besök och vi hade mycket trevligt. Det var skönt att träffa dem nu.


Animals, en sång som betyder och berör.

Michael Learns To Rock. De är danskar. De kommer från Danmark. Landet som jag har bott i i ett års tid.

Min pappa spelade deras låtar för mig som liten och en av mina favoriter är självklart ANIMALS! Det tror jag att  min syster och många dansare kan hålla med mig om.

Därför tänker jag bjuda på den ikväll. Denna underbara kväll.


Nu är jag äntligen färdig.

Nu har jag städat hela lägenheten och diskat upp all disk som var. Nu ska jag och älsklingen slänga i oss ett paket nudlar så att vi kan hålla oss till kl 19.00 då vi förmodligen ska göra mat. Det blir en slags kycklinggryta med kokosmjölk.. MUMMA!

Jag tror att Mia och Anita komer om ca 2 timmar och det känns bra att jag har fixat allt här hemma. Nu tillbaka till nudlarna!

Ha en bra kväll allihopa!


Städa, handla, duscha och laga mat.

Jag ska hoppa in i duschen, sen ska jag diska och damsuga här i lägenheten. Efter det ska jag ner och handla mat till kvällen och lite till helgen, men vi tar nog dagarna som de kommer. Mia och Anita kommer mellan kl 16 -17 och jag har en del jag ska nå innan dess.

Det ska bli kul att få besök av dem. Dock känns det lite jobbigt också. Anledningen till att det är jobbigt kommer när jag är redo att berätta om det.

Mr Was är på skolan idag och tyvärr var han nog tvungen att göra det mesta av dagens arbete helt själv, eftersom en av dem från hans grupp inte kan nånting som helst. Tycker verkligen synd om dig älskling.

Vi får se vad vi ska göra när flickorna kommer ikväll, inget direkt planerat. Vi kommer nog umgås, prata, skvallra och kanske se filmen vi inte såg sist när vi var hos Mia.

Over and out!



Kvällen som gått..

Det åskar runt omkring i Danmark ikväll. Vi har klarat oss ifrån den här i Horsens. Vi kom hem från Silkeborg för en timme sen och nu väntar sängen. Det var en känsloladdad kväll och det tar på krafterna. Nu behöver jag bara sova och få styr på tankarna som snurrar runt i mitt lilla huvud.

Imorgon kommer Anita och Mia på besök, jag har dock ingen aning om när. Bäst att kliva upp tidigt, så jag hinner diska, damsuga och fixa iordning här hemma innan de kommer.


Astrid Lindgren på danska?

Mr Was kom hem och åt lunch, sen stack han tillbaka till skolan igen.. På Kristihimmelfärds!? Jaa, tänka sig. Han ska vara i skolan imorgon också.

Så snart han kommer hem så ska vi dra oss till Silkeborg och hälsa på svär-mor och svär-far och självklart lilla Smilla.

Imorse när jag skulle titta på DR1 så såg jag till min häpnad att de visade Lotta på Bråkmakargatan. Inte för att det är något konstigt, men jag blir alltid lika överraskad när jag ser något svenskt på dansk TV. Men det är inte allt. De visade LOtta på DANSKA! Det är alltså en kvinna som sitter och berättar och pratar/översätter rösterna. Det är så fel så fel. Lotta på Bråkmakargatan är och kommer alltid att vara svenskt, så är det bara. Jag har tidigare sett något liknande med Emil från Lönneberga.

Vet någon vem Peter Stomár är? Inte jag heller. Igår när älsklingen sa att "Peter Stomár är också med i den här filmen." Så vände jag mig mot honom och sa "Vem är det?" Han tittade konstigt på mig och sa "Men den kända svenska skådespelaren som är med i" -Och så rabblade han upp en massa filmer, bl.a. Armageddon. Då sa jag "Jahaaa, du menar Peter Stormare?" 
Så fel det kan bli, men ändå så rätt. Det här visar hur olika våra språk är.



Smilla när hon var aningen mindre och inte lika mycket "Pain in the ass" ;P ;P


 

Dagen ser ut som fölljande.

Ska man våga hoppas på att jag klarade mig ifrån ryggskottet? Jag har iallafall inte ont längre, men vågar inte röra mig allt för mycket iallafall.

Solen skiner ute och värmen kommer in, sätta sig på en bänk och mysa idag? Senare ikväll ska jag och Mr Was hem till hans föräldrar och hälsa på, innan de drar till Rhodos. Lone hörde av sig igår och frågade om vi ville komma dit.

Jag har två stora tvättpåsar här också som borde slängas in i tvättmaskinen. Jag kanske skulle slänga i mig lite frukost och gå ner med dessa två efter det, då är jag nog färdig till kl 12.00 och kan gå ut och njuta lite i solskenet.

Vad ska ni göra idag?


Ryggskott?

jag tror jag har fått ett ryggskott

Att få besök är speciellt.

Jag sitter och skriver på min jobbansökan, men ta mig sjutton vad svårt det är att skriva något bra på svenska när man har bott så länge i danmark.

Jag blir bara matt och ansökningen suger.

På fredag kommer Mia och Anita hit till mig. Jag tror att de kommer under dagen, så jag hoppas att vädret håller i sig så att vi kan vara ute och jag kan visa dem runt i Horsens. Det blir skönt att få lite besök.


Hemma från sprinturen

Har duschat nu efter springturen. Tror inte att det blev så långt. Max 3 km, för jag var hemma igen efter 30 minuter.

Nu ska jag skriva en jobbansökning på svenska . Hoppas på att få något jobb där hemma.
 

Ut och springa igen?

En springtur nu kanske? Blåser ganska rejält.. får se hur jag gör.

Sömn, hur går det till?

Jag behöver sova.... Hur kan man vara så trött när man sover så mycket? Man kan visserligen sova FÖR mycket, men det gör jag inte. Jag ställer klockan så jag får 8 timmars sömn, men måste alltid sova vidare då jag är hur död som helst i både huvud och kropp.

Imorgon ska jag ut och springa såvida det inte regnar..

Godnatt

Inte det här året heller.

Det blir inte Karneval för mig i Aalborg det här året heller. Jag har längtat sen förra året. Längtat tills jag fick vara med på denna enormt stora fest. Det blev inte så. Inte det här året heller. Förra året så var jag på bal tillsammans med min kavaljer Mattias. Den kvällen, tillsammans med alla goa människor skulle jag inte vilja byta ut, men i år ville jag gärna på karnevalen, men det blir inte så, inte det här året heller.





Utklädda? Nej, vi har bara skönhetsmasker på, efter vår spa-kväll när Jennifer var på besök.

Jag vill göra något.

Det är mulet ute. Solen lyser igenom molnen lite då och då. Jag ska äta frukost nu. Efter det ska jag sätta mig ner ett tag med min bok. Det känner jag för idag. Tänk att det verkligen är en dag då jag känner för att göra något!? Skönt.

Nu väntar frullen.
Jag är hungrig

Blixt och dunder

Idag började det åska och blixtra här nere igen. När man bor ute vid havet så antar jag att man får uppleva det lite mer än om man bor inne i landet. Blixtrarna var verkligen markanta på den mörka himlen. Vi drog ur datorerna för att vara på den säkra sidan.

Ifrån vår lägenhet är det häftigt att se åskvädret eftersom vi nästan ser 180 grader och allt ut mot vattnet.

Nu skiner solen igen oxh vi ska sätta oss ner och äta. Först resterna från igår, lite tacos och sen KOLDSKÅL! MUMMA!


Sommaren är kort.

Inte ett moln så långt ögat kan nå.

Sommaren är kort, det mesta regnar bort.
Men nu är den här, så ta för dig, solen skiner idag.
Hösten kommer snart. Det går med vindens fart.
Så lyssna på mig, solen skiner, kanske bara idag.



Ja, idag skiner solen i Danmark och idag verkar det ionte blåsa allt för kallt. Ännu en gång ska jag ta med mig min bok och sätta mig på en bänk ute i solskenet.


Springtur i solskenet

Nu ska jag ut på en springtur och njuta av solskenet, sen blir det frukost..

CIAO!

Regnet öser ner.

Nu regnar det igen. Det har öst ner ett bra tag. Bilen blir åtminstonne ren och cykeln med.

Vi skal se Deja Vú ikväll. Om ni inte har sett den så tycker jag att ni ska göra det. Den är riktigt bra.

Funderar på att ta täcket och krypa ner med det i soffan, halsen börjar göra ont och öronen gör sig påminda om att de är där. Uscha!

17 maj och min namnsdag.

Idag har jag namnsdag. Rebecca. Idag är det även Norges Nationaldag.
Imorgon har jag och Mr Was varit tillsammans i 28 månader. OJ säger jag bara...


Eurovision för ett år sedan.

Idag för ett år sedan satt jag hemma hos min kära väninna Carolin och tittade på ESC tillsammans med ett x antal andra underbara jäntor. Vi åt god mat, skvallrade, skrattade, skämtade och pratade. Vi såg fram emot studentveckan som var nära. Vi pratade om kvällens bidrag, vem som skulle vinna. Skulle Charlotte Perelli ta hem allt ihopa? Alla hade stora förväntningar men det slutade, katastrofalt. I år kom vi med i Eurovision Song Contest genom semifinalen. Hur kommer det gå det här året?


Idag, ikväll, är inte som det var för ett år sen. Idag bor jag nere i Danmark. Ikväll ska jag titta på Eurovision Song Contest själv, med en popcornpåse vid min sida. Ikväll hoppas jag som alla andra år, att Sverige vinner. Jag ska rösta på Sverige! Kanske ska fixa pengar på mobilen?

Ha en trevlig kväll!

  

Johanna och Sara fattas. Var det någon mer med på ESC förra året hos Carro? Bilderna är inte från den kvällen.

Guds änglar gråter

Idag regnar det. Det är kyligt i luften och lägenheten är ganska kall. Vi har den sista månaden låtit bli att ha värme i lägenheten, eftersom den blir uppvärmd av solen när den ligger på. När det är mulet eller när det regnar som det gör idag, så blir det genast lite svalt i lägenheten, så jag tror att jag ska gå och ta på mig en långtröja.


Ikväll blir det film.

Tack mamma. Glad för att höra att du tycker de är fina.

Ikväll ska vi titta på film. Minority Report. Förutom det vet jag inte riktigt vad som händer. Lägger mig väl tidigt kan jag tänka mig.

Har fortfarande inte hört ifrån det där jobbet. Får väl se hur det går.

Ha en trevlig kväll!

Bilder från gårdagen


Bron nere vid naturreservatet.


Lite änder.





Det här är spindelväv blandat med "snöflingorna" som jag pratade om


Lite häftigt tycker jag själv. ;)


En liten fjäder på bropelaren






Kamera: EOS 450D
Objektiv: 18-55 mm

Snöar det?

Nej, det snöar inte, men man kunde tro att det gjorde det. Ute i luften flyger det små vita saker som liknar snöflingor, ja, t.o.m. formen på dem påminner om snöflingor. Jag har ingen aning om vart de kommer ifrån, men förmodligen är det ifrån något slags trä eller buske som finns i Danmark.

Vår lägenhet är full av dessa små "flingor". De är på kläderna, i håret, i sängen, på soffan, på golvet, på mattorna, jaa överallt. Jag hade tänkt mig att damsuga nu, för att få bort lite av det iallafall, men så snart jag öppnar "balkongdörren" så flyger det in igen. Himla irriterande!

Inget svar från Mackies ännu, men jag såg att Café Corfitz vill ha sommaravlösare nu. Det var det caféet jag egentligen ville jobba på, så när jag såg att de satt in en ansökning om avlösare imorse så skickade jag in en jobbansökn ing på en gång.

Nu ska jag försöka fixa till lite här hemma, har redan diskat, och disken var STOR!


Bilden är från gamla lägenheten när vi höll på att flytta, visserligen tror jag att det ser ut såhär i den här lägenheten just nu också. BLÄ!

Morgondagen

Tror jag ska lägga mig nu. Vad som händer imorgon vet jag inte än.

Idag har jag bakat kladdkaka och guuuud så kladdig och god den blev. Imorgon ska jag smaska lite på den och äta mat. Kanske gå ut med kameran igen (det gjorde jag även idag).

Nu väntar sängen iallafall.


Magsjuka?

Är det magsjuka jag har? Magen har iallafall inte varit på min sida idag. Nu ska jag se om jag inte kan komma till posten och skicka mitt brev till Socialrådgiveruddannelsen, det är nästan samma sak som socionomutbildningen i Sverige.

Förutom det blir det en lugn dag med sökande efter lediga platser på utbildningar på olika skolor.


Sjukling på G..

Imorgon får det bli en riktig slappar dag. Speciellt om jag mår som jag gör just nu. Svetten rinner, jag har ont i halsen och huvudet håller på att sprängas. Det värsta som finns är en rejäl huvudvärk.

Godnatt där ute. Hoppas ni sover gott och får en bra dag imorgon.


Solskenet försvann.

Jag har precis kommit hem. Jag har varit ute i solskenet och läst i min bok. Till sist var jag tvungen att gå in för att det blivit mulet och kallt ute. Nu sitter jag och tittar på Animal Planet, en liten valp som inte verkar överleva, det är lite tråkigt.

Jag fick ett mail från en annan skola i Århus om att jag kan söka in på kvote 1 som socialrådgivare (socionom) om jag skickar in ansökningen snarast. Funderar på om jag ska göra det med ifall om att jag inte kan komma in i Göteborg. Om Mr Was skriver ut min ansökning och mina betyg på skolan så går det bra. :)

Tillbaka till Animal Planet.. Bye!

Bilder från promenaden.

Jag tog en promenad i solskenet och lekte lite med kameran.





















Kamera: EOS 450D
Objekt: 18-55 mm

Ut i solen och knäppa kort idag.

Solen skiner, men det blåser kallt. Jag tror jag ska ta med mig kameran och lilla fickboken och försöka hitta lite grejer att ta kort på och försöka fixa några häftiga bilder.
Ciao!

Intervjun.

Jahapp.. Jag var på intervju. Mannen som skulle intervjua intervjuade inte utan berättade om vad jobbet bestod av och vad man ska kunna för att kunna få jobba hos honom. När jag kom hem så fick jag veta att restaurangen inte haft så bra rykte.. Hur illa kan det gå egentligen?

Ikväll är det paradise hotel.. blir spännande att se vad som händer ikväll. I torsdags med Ronnie utslängd och konstigt nog så tyckte jag synd om honom och ville inte alls ha ut honom.

- Emelie, hoppas du får det bra i Cypern!


Nu är det KALLGRÖNT utanför fönstret

Brittan it is!

Först stod jag i kö, sen blev mina bokningar makulerade oxh sen lyckades det för mig att bkoa två biljetter til Brittan! Den 13 juli kl 19.30 ska jag och min kära kusin på Britney Spears i GLOBEN! Det blir nog en upplevelse som heter duga.

Dock är det JAG som ska hämta ut biljetterna med mitt VISA-kort och mitt ID.. Jag vet inte riktigt hur lätt det kommer vara, men jag får helt enkelt dra mig till storstaden den helgen.

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag försöka förbereda mig för min intervju.. Jag har inte blivit intervjuad sen 3 år tillbaka. Hur gör man egentligen? :S


Bild lånad från www.tvside.dk

Kaos på ticnet idag?

Jag ska in på ticnet och fixa biljetter till Britney Spears idag... tror ni att det är fler än jag som ska det?

Håll tummarna för mig imorgon!

Imorgon ska jag kliva upp väldigt tidigt för att fixa biljetter till Britney Spears. Jag och Leona ska gå på koncerten om jag lyckas få tag på några, så håll tummarna för mig imorgon!

Klockan 16.00 imorgon ska jag även på jobbsamtal. Så även här får ni hålla tummarna för mig!

Godnatt världen.


Jag och Leona, påsken 2009

EU-valet, rösta eller inte?

Igår tittade jag på nyheterna. DR2 nyheterna gick runt i Odense innerstad och frågade ungdomarna om de skulle rösta i EU-valet. De tittar förbryllat upp på journalisten och frågar "Vad är det?". Jag är själv inte någon fena på det här med val och politik, men jag vet åtminstonne att det är viktigt att rösta, att bli hörd och att det är dags att rösta den 7 juni.

Jag ska rösta till EU-valet, jag ska bara lista ut hur man gör om man håller hus i ett annat land.
Ska du rösta?

Smal eller tjock, vilket är bäst?

Det är en väldig diskussion just nu inne i bloggvärlden om hur man ska se ut. Den här tjejen skrev i sitt blogginlägg att hon tyckte att Victoria Secret's modeller är smala, på gränsen till för smala. Hon sa lite ironiskt: "Raka skallen på dem och tvätta bort sminket så har ni vilka koncentrationsläger-kroppar som helst"

Detta upprörde väldigt många och de har kritiserat henne för att vara hatisk, avundsjuk och att hon trycker ner andra människor, detta av bl.a. Sara. MEN ska man inte säga vad man tycker och uttrycka sina tankar och känslor? Att skapa diskussioner? Är det inte det bloggar är till för?

Varför tar folk allt det de läser inne på bloggarna så personligt? Oavsett om man är smal, tjock, mullig, spinkig, så varför tar man allt så personligt? Jag är smal, men tar inte alls åt mig av detta. Det måste betyda att alla som är upprörda känner sig träffad, varför känner ni er träffad? Bara man är nöjd med sig själv så tycker jag att att det är bra. Varför lägga energi på att vara arg på någon annan som tycker att man är för smal? Eller varför lägga energi på att vara arg på någon annan som tycker att man är för tjock?

Sarah skrev även att folk tycker man är udda om man inte gymmar. Jag tror inte att det förväntas av oss tjejer att vi ska vara smala, jag tror att det är tjejerna själva som tror att det förväntas av oss att vi ska vara smala. Är man udda för att man inte gymmar? Nej, verkligen inte. Jag tror att detta är något speciellt i Stockholm, där alla är "inne". Jag kanske har blivit gammal och jag kommer från ett litet samhälle, men jag har en kusin som är från Stockholm. Hon är 16 år gammal och säger att hon MÅSTE ha ett gymkort, helst på Eriksdalsbadet. MÅSTE man verkligen det? Jag var tydligen dum och fattade inte så mycket, men jag tror att detta är en Stockholms grej, att man måste vara inne och göra som alla andra gör, annars är man udda. Jag ursäktar så mycket, jag har inte något emot stockholmare, men de flesta ungdomar (de mellan 13-18) är verkligen så som jag har beskrivit i ovanstående. Det måste de flesta hålla med mig om.

Unga tjejer tittar på modeller och tittar i media och önskar att de såg ut som dessa människor. Media vet att Skönhet säljer.
kan man börja diskuttera hur bra det är? TV-sällskaperna, tidningar, magasiner och radio, ja allt vad ni kan tänka er, tjänar pengar på detta. De tjänar pengar på att sälja skönhet. Unga flickor mår dåligt av att de inte ser ut som modellerna/tv-profilerna gör. Kan vi göra något åt detta?

 Jag tycker att man ska börja prata om det här tidigt i skolan. Prata om att man är bra som man är, att man är vacker oavsett om man är smal eller tjock, att det är ens personlighet som räknas. Visst, det hjälper kanske inte eftersom mobbing fortfarande existerar ute i skolorna, men varför inte införa lektioner där man lär om självförtroende och självkänsla?

Tjock eller smal, säg er mening, men ta inte det alla andra skriver så personligt hela tiden.



 

Dagen.

Det blev inte Silkeborg idag. Mina svärföräldrar var uppe i Fredrikshamn i sommarhuset i helgen. De kommer tillbaka imorgon eftermiddag. Istället har vi gått en promenad, på ca 1 timme.

Nu har vi kommit hem och sitter vid datorerna. Jag ska titta runt lite mer på jobb och se om det har kommit några nya.


Mr Was tog kort på mig när vi var ute och gick. 090509

Livet från den ljusa sidan.

Jag har precis sett den filmen. Den är alltid lika fin. Man skrattar, man får ont i hjärtat, man mår bra och man ler. Filmen har allt.

Efter en helkväll med godis, popcorn och the så är jag ganska trött. Jag tror att jag ska lägga mig ganska snart och försöka få en god natts sömn. Imorgon ska vi åka till SIlkeborg och titta på kycklingarna, lämna in min klocka och sen bara njuta. Det skulle tydligen bli bra väder, så vi håller tummarna.

Godnatt.


Jag ska ta mig en funderare.

Idag har ÅSKAR varit på besök. Ja, han väsnades väldigt mycket utanför huset. Som tur var så försvann han ganska omgående och kvar finns bara lite vattenpölar och vått gräs. Jag trodde aldrig att han skulle hälsa på såhär dags på året, men jag hade tydligen fel.

Idag är en dag då jag ska fundera. Visserligen kommer jag ingen vart i mina funderingar. Jag tycker det verkar intressant med finansekonom utbildningen, men ändock känner jag en viss tvekan till att jag ska gå där. Hur blir det i sommar? Ska jag åka hem? Ska jag stanna kvar? Ska jag åka hem och åka ner igen när jag ska plugga matten? SKA jag plugga matte? Jag vet inte alls. Oavsett hur mycket jag vänder ut och in på sakerna, så blir jag inte alls klokare.

En film skulle inte sitta så dåligt idag. Då slipper jag besluta något som helst.


Fotograf: Leona
Bilden: JAG!
Leona och jag lekte lite med brorsans kamera förra sommaren.

Finansekonom i Viby/Århus Danmark

Idag åkte jag till Viby för att klura ut om Finansekonom utbildningen är något för mig. Jag har varken kommit längre eller kortare. Jag står fortfarande där jag stod igår och för 3 månader sen. Jag vet dock att man kan känna sig aningen lurad om man tror att man är helt färdig utbildad efter 2 år. Man kan jobba som Traineer och inte få full lön, UNDER TIDEN som man fortsätter utbilda sig på Bachelor-nivå i 2 år till.

Frågan är om det är värt det? Jag kan jobba samtidigt som jag fortsätter studera.. De sa att det inte var några problem att studera vid sidan av ett heltidsjobb, men är det någon idé?

Dessutom vet jag inte om jag kommer in på utbildningen eftersom jag itne har läst matte c än och inte kommer ha läst klart kursen då man får veta om man kommer in på utbildningen. Bra va?

Jag har en massa som jag ska fundera på under den närmsta tiden.


Stora städdagen.

Idag har jag tagit tag i alla saker här hemma. Jag har varit ut eoch sprungit, trots blåsvädret. Jag har damsugit hela lägenheten, skakat mattor, torkat golven, tagit disken och dammat av. Nu ska jag hoppa in i duschen (har ju inte hunnit med det sen springturen) och sen ska jag tvätta kläderna. Har en STOR bunke med kläder som behövs tvättas, plus att jag inte har några underkläder kvar.

På min springtur idag såg jag en Stork, eller det är visst inte en stork heller, men de påminner skarpt om dem. De är tydligen väldigt skygga och det är inte ofta man ser dem. Idag var jag endast 20 meter ifrån en! Dessutom såg jag två fasaner, en dam och en herre, väldigt ståtliga djur. Jag såg även en and och en "Blisshöna". Ja, det är så de heter här i Danmark och jag har ingen som helst aning om vad de heter på svenska.

Nu ska jag fortsätta med städningen, badrummet är fortfarande kvar.
CIAO!


Jag och Jennifer på väg till Öviksmaran 2008.
När Rebecca tar tag i någonting, då blir det oftast gjort också.

Spindlarnas sommar.

OJoj då. Man får tacka besökarna som varit inne på min blogg idag. Inte ofta jag har över 10 besökare och mina trogna 10 besökare tackar jag också.

Det blåser lite ute och det är ca 8 grader varmt. Även om det är lite kallt ute så är sommaren på väg. Hur kan jag veta att sommaren är på väg? Jo, för att spindlarna är här! Vi har ca 7 spindlar utanför våra fönster och de är allt från ca 1 cm i diameter till nästan 3 cm i diameter, riktigt STORA alltså. Ibland när jag har balkongdörren öppen så är jag rädd för att några av dessa gäster kommer in, men jag hoppas att de håller sig ute.

Sov gott ikväll. Det ska jag göra iallafall.

PS. Jag hade tänkt lägga upp en bild på en spindel, men jag tycker själv att de var för äckliga att titta på, så ni får därför en gammal bild på våra glassar istället.


Musik gör en lite gladare -Ibland iallafall.

Ted Gärdestad och Josh Groban ljuder ut ur högtalarna just nu. De kan verkligen få en att stråla upp.
Nu ska jag ta tag i disken och sen kanske jag ska ta mig en enkel springtur. Den behöver ju inte vara 5 km lång. :)



Jobbigt.

Jag har inte så mycket att skriva idag, förutom att det är en jobbig dag...

Till Silkeborg

Idag ska jag till Silkeborg igen. Jag ska träffa Mia och Anita och vi ska prata och se en film. Sen åker jag med Anita hem och sover hos henne till imorgon. Då ska klockan in på lagning igen innan jag drar tillbaka till Horsens.

Nu har molnen kommit hit. Visserligen ganska varmt ute, men molnigt. Mina exem är glada för det. Jag själv har varit glad för att vi haft solsken. Resten av veckan skulle bestå av moln och lite halvkallt väder. Vi får hålla tummarna för att helgen blir bra igen.

Om en timme ska jag åka hemifrån. Jag kanske ska titta så att jag har med mig alla saker.

Ha en fortsatt bra dag!


Mia och Anita på vår picknick förra året i Silkeborg.

En lugn dag idag.

Sitter i soffan och slappar lite. Gick ut och satte mig på en bänk vid ett av grannhusen tidigare idag. Jag tog med mig "män som hatar kvinnor" och läste lite ut i solskenet. Rätt vad det var så började det klia på bysten, så jag tog upp handen och kliade och så sved det till. LYCKAT! -Rebecca har fått solexem igen.

Förutom solexemen så var det väldigt skönt att vara ute i solskenet och vämen. +20 grader och inte ett moln i sikte. Himlen är fortfarande knallblå.

Jag måste säga att jag saknar att grilla. Det är väldigt många som grillar för tiden, det är alltid så mysigt. Men inte jag.. Får nog bli till nästa helg då.

Ikväll.. Vet jag inte alls vad jag ska göra.
Imorgon ska jag hem till Mia och höra om hennes resa, sen ska vi titta på Ps, I love you.. den skulle tydligen vara väääldigt bra. :D Vi får se om jag sover hemma hos Anita till på måndagen eller om jag drar hem med tåget på söndag kväll.


Klänning i blåsväder.

Jag hade ju sagt att jag skulle ut i värmen och solen. Ja, sol var det iallafall, men värmen var inget att skryta med. Det blåser ganska kallt och i tunna leggins, klänning och en tunn tröja, så var det ingen höjdare.

Idag var det tydligen dansens dag i Horsens. Något som jag missat. Det börjar ganska snart med något slags dansprogram uppe på torget. Jag vet dock inte om jag ska dra mig dit. Jag har nyligen kommit hem från stan och så ska man cykla upp igen.. Hmm..

Jag ska oavsett vad, byta kläder till lite varmare, men inte för varmt, för solen värmer fortfarande där det är lä. :)

Hoppas ni får det bra där nere i Kristinehamn mamma och pappa. :) Hälsa till dem från mig.

PS. Mr Was föräldrar har fått kycklingar!!!! :D :D :D :D

Solsken på hög nivå

Jag sitter och njuter av solen. Har tyvärr en huvudvärk som inte går att beskriva. Har inte alls sovit gott på nätterna. Jag vaknar inte, men jag sover verklkigen oroligt. Huvudvärken och tröttheten må resultera i att jag inte sover så bra.

Idag är det som sagt bra väder. Det har det varit nu i ca 4 dagar och man ska ta vara på den lilla sol man får i Danmark. Därför ska jag in i duschen och fixa iordning mig, sen ska jag ut på någon gräsmatta och sätta mig och sola + läsa i min bok.

- Ta det lugnt alla oroliga! Jag lovar att jag ska behålla kläderna på mig så att jag itne blir förkyld, men lite sol på ansiktet och bröstet skadar inte. :)

Som sagt, toppenväder ute. Man kanske ska vara så duktig att man tar en springtur igen INNAN man hoppar in i duschen..? Hmm.. Det kan man nog fundera lite på.

Nu väntar lite mat i magen. Begravningen var fin igår. Batteriet på kameran tog slut när jag skulle ta korten vid gravstenen, lite illa, men jag fick en hel del bra kort.

Ciao!


RSS 2.0