Solsken ena dagen, regn den andra..

Igår var vädret underbart här hemma i Ljusdal. Minst 25 grader varmt och solen strålade. Jag och två tjejer från jobbet bestämde oss för att ta ut några arbetstidsförkortnings timmar och åkte hem och solade på gräsmattan. Helt underbart var det att bara ligga och slappa i solen och njuta av värmen. När klockan blev ca 17.00 så gick solen i moln och det började dra ihop sig till regnväder. Bara 2 timmar senare öste det ned.

Idag har vi haft regn, men det ser ut som om att solen försöker kika fram mellan molnen.

Igår var jag på dans och dansade till Highlights, det var inte så mycket folk och alla killar/män var upptagna, så det var svårt att få tag på någon att dansa med, så jag satt ganska mycket på dansen igår och njöt av att titta på bandet och lyssna på musiken istället.

På fredag har jag semester. 2.5 dagar kvar på jobbet och sen är det lugnet som kommer att infinna sig. På lördag ska det bli strålande solsken och ca 30 grader varmt och jag hoppas verkligen att det blir så! Måste sola lite solarium i de här dagarna också, så man kan bättra på brännan lite. :)

Nu ska jag återgå till stillheten.. Jaa, det är mycket lugnt på jobbet idag.

Vi hörs!


Nere i Skagen 2008.


Hemkommen från Danmark.

Hemkommen från Danmark efter en lång resa.

Jag åkte ner till Danmark och må säga att det var en trevlig fredag jag hade. Jolanta och jag bestämde oss för att gå ut på krogen efter att vi hade handlat mat och ätit något gott. Det blev så till att jag blev så onykter att jag hade världens baksmälla dagen efter.

På lördagen badade vi i deras Jacuzzi och tog lite roliga bilder. Senare under dagen begav vi oss in till stan och satte oss på ett Café och åt smarrig sallad, dock fick jag min saltkvot uppnådd för flera dagar efter den där salta salladen, aldrig den igen! Senare på eftermiddagen mötte vi upp Stina på stationen och gick iväg för att handla allt till kvällen. När vi kom tillbaka till Jolanta skulle vi göra iordning salladen vi skulle ha till kycklingen som skulle grillas och till korvarna, underbart gott säger jag bara! En dusch behövdes också. Under tiden jag var i duschen kom Nanna och sen kunde festen börja. Vi spelade ölspel och pratade och umgicks med Jolantas granne som även han hade bjudit in en massa folk på fest. Vi gick och la oss när klokcan var 06.00 och då hade vi inte varit ut på krogen. I övrigt drunknade min mobil i sprit under kvällen, någon som inte tänkte sig för och tydligen inte heller flyttade på min mobil. Vätskeskadad mobil går inte längre att använda. Suger hårt.

Igår var vädret på topp i Danmark och jag bestämde mig då för att ringa till Maria i Silkeborg. Hon svarade i telefon och sa att de inte hade några planer för dagen. Ole hade fyllt 65 år, så om du läser det här så Stort Grattis på födelsedagen. :)
Maria tyckte det kunde vara roligt om jag kom till Silkeborg och träffade henne och flickorna. Så jag åkte dit och var där till klockan 14.30. Det var 30 grader varmt i solen och man blev ganska trött i kroppen och sinnet. Vi åkte till Indelukket för att äta glass och Matilde och Frederikke sprang runt och lekte det mesta av tiden. Senare åkte vi hem till Maria och Claus och där fick jag lite mat innan jag skulle hem med tåget på kvällen. En riktigt mysig och trevlig dag i Silkeborg, tack så mycket!

Väl ute på resande fot igen så var jag helt slut. Jag hade sovit 4 timmar från lördagen till söndagen och jag hade många byten under resan till Köpenhamn, så jag kunde inte sova på tåget. Väl på Malmö Syd kunde jag inte förstå vart nattåget var och det var fler som undrade över det, så vi ringde till SJ. Till slut rullade tåget in på stationen, ca 5 minuter senare än självaste avgången. Under natten sov jag mycket oroligt, eftersom jag inte hade någon väckarklocka.

Då klockan var 05.20 vaknade jag av att en passagerare frågade hur försenade vi var. ca 2 timmar. detta betydde att jag inte skulle hinna med tåget till Ljusdal och detta betydde också att jag var tvungen att kontakta mamma och pappa. Eftersom mobilen inte fungerade kände jag mig aningens handikappad. En tjej som sov i min kupé lånade ut sin mobil till mig och jag ringde hem och lämnade ett telefonsvar. Senare på tåget ringde jag hem igen från tågets telefon. Vilken tur att SJ är snälla när det gäller sånt! Mamma och pappa hade hört vad jag sagt och de skulle komma till kl. 12.00 istället.

Nu sitter jag på jobbet och kan knappt koncentrera mig. Jag vill egentligen bara hem och njuta av det goda vädret.

Ciao...! 

Idag bär det av till Danmark.

Just idag. När jag jobbar till 17.15 och just iodag när jag ska sitta på tåget från kl 19.15 och just idag när jag inte har direkt några timmar att ta ut, ja då blir vädret fantastiskt. Minst 20 grader varmt, strålande solsken och solen värmer så gott.

Nu sitter jag instängd i en varm lokal och vet varken ut eller in, vet inte om jag kommer kunna sluta vid 16.30 eller inte, skulle vara skönt dock eftersom jag inte har packat färdigt allt inför resan som jag ska ut på.

3 dagar i Danmark. 3 Dagar i Århus. Med en Jacuzzi i huset.. hur bra kan det bli? Hoppas bara på att vädret blir lika bra där nere. Kanske borde kolla väderöversikten?

Håll tummarna för att vädret blir bra nere i Danmark. Håll tummarna för att jag hinner med att packa allt och fixa det sista innan jag ska med tåget. Håll tummarna för allt!

Ha en bra midsommar allihopa!
Ciao!

Ibland blir man ledsen..

Ibland kan man bli så oerhört sårad och ledsen.. Då är det bara att skita i det och försöka se ljust på det och gå vidare.

På torsdag kväll bär det av till Danmark. Längtar tills jag får träffa Jolanta, Heidi, Nanna och Christina. Ska bli så skoj.

Högslogen Premiären var toppen!

Jag ångrar inte en sekund att jag åkte på Premiären på Högslogen. Det var så mycket bra folk som kom och jag hade så himla roligt! Kalle som jag inte har sett sen Hudikmaran var där och dansade, så vi fick oss en svängom. Sen fick jag även dansa med en kompis som har flyttat till Göteborg, men kommer från Hudik. Jag fick dansa med några nya personer som kom både från Sundsvall och Västerås. Roligt att det är folk utifrån som kommer på danserna också. :)

Jag fick ont i magen under kvällen, men som tur var så kunde jag dansa ändå och det gick förhållandevis bra, vilken tur för mig! Zlips spelade bättre än de brukar, så det var skoj.

Nu kommer inte nästa dans vara förrän nästa tisdag eftersom jag drar ner till Danmark på midsommar. Tyvärr missar jag Zekes som spelar i Hög på söndag, men jag håller tummarna för att det blir en rolig dans i Nor till Highlights på tisdag (29 juni).

Idag lyser solen utanför, men det blåser småjävlar. Det är alltså inte alls varmt ute idag. Hoppas på att vädret blir bättre imorgon och att vi får lite värme. Snälla värme kom hit!

Vi hörs i luften!


Bild lånad från: http://www.zlips.se/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=80

Högslogen Premiär

Ikväll blir det dans på Högslogen. Det är Premiär!! Ska bli så himla roligt! Nu har solen börjat skina och jag ska ut och gå en promenad medan solen fortfarande är här.

Ha en bra dag och kväll!


Det Kungliga Bröllopet.

Idag har Kronprinsessan Viktoria och Daniel äntligen blivit make och hustru. Såg hela bröllopet, det var så vackert och jag fällde en liten tår när de bytte ringar och även när de sa "Ja" till varandra. Daniel skakade otroligt mycket i händerna då de skulle trä ringarna på varandras fingrar, att han var nervös går inte att klandra honom för.

Viktorias klänning var otroligt vacker. Utan något stort halsband runt halsen blev klänningen och hela hon mer tagande. Det var en upplevelse som hette duga, att se vår blivande Drottning, äntligen få gifta sig, med sin Prins.


Bild lånad från: http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7333904.ab?service=gallery&start=19


Bild lånad från: http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7333904.ab?service=gallery&start=30


18/6 2010

Efter den här dagen på jobbet är jag ännu mer uppsatt på att börja plugga. Alltså någon måtta får det väl ändå vara, men icke sa nicke..

Är så less så det finns inte. "Nu ska de bli våra fångar. För ALLTID!" Jaa, det känns nästan så iallafall.

Längtar tills jag slutar jobba idag, måste komma bort från jobbet i några dagar. Bort från det här.


Loppis i Hälsingland

Bor ni i Hälsingland, Gästrikland, Medelpad, Härjedalen, Dalarna eller kanske i något helt annat landskap?

Tycker ni om att gå på Loppis,  att se eller shoppa kuriosor och hantverk?

Titta in i Edänge i juli i så fall.


Bild lånad från: http://1.bp.blogspot.com/_46TjpSu4aUc/S-bI1qZaMuI/AAAAAAAAAAo/po4Ah8fKRd8/s1600/_MG_4293.jpg (http://www.edange.blogspot.com/)

Twinrix vaccinet är avslutat!

I tisdags skulle jag ha varit till Delsbo och tagit min sista spruta med Twinrix, men tydligen glömde jag det helt och hållet eftersom jag gick till jobbet som vanligt och blev uppring på eftermiddagen av sjuksköterskan och hon frågar "Glömde du bort mig i morse?". Inte liiite pinsamt heller? Stressen har gjort att jag måste göra kom-ihåg-listor, annars glömmer jag de saker jag ska göra.

Jag fick iallafall en ny tid till idag, så i morse åkte jag till Delsbo och tog min sista spruta. Nu finns det ingen risk för att jag får Hepatit A eller B den närmaste framtiden. Skönt.

Igår åkte jag och solade solarium, kändes skönt att se att man fick lite färg iallafall. När vädret inte är någon höjdare (moln och kyla varje dag) så känns det lite uppmuntrande iallafall, även fast jag vet att det är farligt.

Imorgon åker jag till Jättendal för att dansa till Shake. det kommer bli så himla roligt och dessutom kommer det folk dit som jag inte har träffat på ganska länge. Så himla kul alltså.

Nu ska jag kila på lunch, tar med mig bilen hem och sen cyklar jag tillbaka till jobbet efter lunchen.

Ciao!


från en sak till en annan, jag saknar den här plutten... <3

Orienteringen gick bra ändå.

Ännu en dag. Solen skiner. Tack och lov! Lite värme har vi också. Funderar starkt på att åka och sola lite solarium, kanske ska boka två gånger så jag får lite färg?

Igår var jag på orienteringstävling i Färila. Jag skulle springa första och lättaste streckan. det var bara att hänga på alla andra. Tyvärr var det några som sprang fel på en kontroll och inte tänkte vi på att titta på kartan och upptäcka att det var fel hus..? Vilket betydde en omväg på ca 100 meter. Jag blev ganska trött, eller väldigt trött eftersom det var ganska många jobbiga och jäkliga backar som man skulle upp för.
Väl i mål, enligt tidvisaren som gick fel skulle det ha tagit 17 min.. stämmer det?, så var man ganska trött. Jag fick syrebrist efter målgången, så jag fick ont i hjärtat, bröstet, halsen och öronen, som om att det var något som pressade mig sönder och samman. Efter ca 10 minuter försvann det och då var jag redo att åka hem.

Jag hann att se finalen av The Biggest Loser. Blev överraskad över vem som vann, men åldern spelar tydligtvis ingen roll.

Nu är det ca 40 minuter till lunch, då bär det av hem till lägenheten för att hämta lite kryddor, glömde dem där, så himla surt! Som tur är tar det bara 5 minuter att cykla hem, så det är inga större problem.

Nu vill jag se fram emot fredagen, då dans väntar i Jättendal till Shake! YES!



Bild lånad från: http://vinter.idrefjall.se/bilder/blogg/orientering.jpg

Jag vill till Italien nu!

Jag sitter och kollar på allt som har med Italien att göra. Italien, Italien, ITALIEN! Värme, sol, bad, åååhh vad jag vill dit NU!

Sitter på jobbet och fryser, ute har det varit ca 7 grader varmt hela dagen, men det har äntligen börjat bli lite varmare (ca 14 grader). Det blåser, det är kallt och jäkligt. Jag vill ha värme och det ska vara nu.

Har lunch i 10 minuter till. Funderar på att gå in på sj.se och titta på resa ner till Danmark som ska ske på Midsommar. Blir ju varken dyrare eller billigare.

Back to work folks! Eller snarare stillheten....


Thailand i februari 2010.... Längtar till sol och värme.


Midsommarafton=Danmark

Midsommar.. Ja det är ju då man ska göra en massa saker. Varje år samma sak. Vad ska hända på midsommar? vad ska du göra på midsommar? Jag ska festa, men vet inte vart..

Jag har fått ledigt från jobbet på midsommarafton (eftersom jag jobbar med danska regler så jobbar jag på fredagen). Men nu drar jag till Danmark och Århus. Jolanta har grillfest för några från Efterskolen och jag har blivit bjuden. Så nu är det bestämt. Jag drar till Danmark och skiter i det här! 












Helgen i korthet.

Helgen är över. Studenten var i fredags och jag rog en massa kort. Jag har inte haft tid att lägga upp korten ännu. På fredagskvällen var jag ut på krogen. Var bjuden på födelsedagsfest hemma hos Kim. Endast danskar som var på festen, men det var himla skoj. Undrar hur mycket bilder som kommer dyka upp den närmsta tiden..? Hmm. Hur som haver. Vi drog oss vidare till Järnvägs och umgicks där. Jag träffade en tjej från Holland som heter Julie, undrar om man kanske kommer träffa henne något mer? Hon bodde tydligen i Färila, bara någon mil från Ljusdal.

Lördagen spenderade jag i sängen till kl 12.00, sen åkte jag ner på Finess i spöregnet för att fika med Evelina. Jag var alldeles dyngsur när jag väl kommit dit, men ack så trevligt vi hade. Jag åt en räkpanini med en caffelatte. Ååååhhh så gott! Jag skulle lätt kunna äta en räkpanini igen. Vi pratade om killar och fester och en massa annat. Emmylie var där och fikade med en kompis, så vi pratade lite med henne precis innan hon skulle gå för dagen.

Idag har jag sovit länge men sen bara suttit och kollar på serier på datorn. Jag har inte haft ork att göra något annat. Det har dock varit otroligt härligt att bara ta det lugnt. Nu är det film som gäller.


Studenter på köpingen

Idag tog de studenten här i lilla Ljusdal. När jag vaknade i morse så trodde jag att de skulle vå solsken och värme. Solen sken och inte ett moln syntes till. Jag drog på mig klänning och leggins, vilket jag ångrar i efterhand. Vilken kyla det blev under dagen. Lite småregn och kall blåst. Var ut och tog lite bilder på ekipagen som åkte igenom köpingen. Bilder får komma ut senare eftersom jag sitter på jobbet just nu.

När jag slutat jobba ska jag hem till min kusin och äta lite god mat och gratulera till studenten. Får se hur länge man stannar, kanske tar bilen och åker hem tidigare. Utgång kanske och ta bilder på studenterna? Vi får se hur det blir och vad man hittar på. Annars kanske det bara blir mys hemma i soffan.

Ca 1 timme kvar, sen är det helg. Vad skönt!


När jag tog studenten 2008 var det 30 grader varmt och strålande solsken, det var det inte idag...


På champagnefrukosten som var innan studenten ca kl 10.00 på morgonen var det redan 25 grader varmt, olidligt..


Champagnefrukost, här med Lussan <3


Alldeles illröd i ansiktet, det var bara SÅ varmt! Tänk att det är 2 år sen jag tog studenten....


Jag och syrran på studenten. Anledningen till att ansiktet är så rött på mig och inte på syrran var för att jag stått i solen i minst 40 minuter, medan hon kunde hålla sig i skuggan.


Mami och papi.. <3


Solen skiner...

Idag har vi fint väder. Jag sitter instängd på jobbet, det suger verkligen. Tror jag tackar och bockar och går en lång promenad efter jobbet.

Cykeln måste med den också...


Åren som gick...

Varmt och skönt väder idag. Känner för att sticka ut och springa. Det får det bli när jag slutat jobba. En tur runt omkring kyrksjön, ca 4 km, lagomt idag när jag inte är på topp.

På fredag är det två år sen jag tog studenten. det är ju helt sjukt! Vad har jag gjort de senaste två åren?

År ett:
* Flyttat ner till Danmark
* Housewarming i Silkeborg
* Jobbat på Sjukhuset i Silkeborg i Danmark
* Hade picknick med Mia och Anita ute på en liten ö i Silkeborg
* Vintern kom till Silkeborg och jag fick uppleva den
* Jag fyllde år och gick på krogen med Anita.
* Jennifer kom på besök i SIlkeborg och kom med presenter till mig. :)
* Flyttat till Horsens
* Varit arbetslös
* Fick besök av Heidi och Jolanta innan jag skulle flytta hem till Sverige igen


År två:
* Flyttar hem till Ljusdal
* Fick jobb på Teleperformance
* Åkte och dansade en hel del
* Det blev Halloween
* Det blev jul
* Åkte till Thailand i 5 veckor
* Jobbade lite mer
* Åtgång med Jyothi under långfredagen
* Fika med underbara Emmylie en dag i maj
* Sommar... Jobb, semester, jobb och förhoppningsvis skola...

Herreguuud...






Strålande solsken och 30 grader varmt på min student. När man kom hem var man dyngsur i kläderna helt igenom, det var dusch och ny klänning som gällde efter den dagen.


Housewarming med Jolanta och Heidi.


Picknick med Mia och Anita, ovan är Mia.


Anita på picknick.


Kallt som bara den i SIlkeborg!


Kyla i Silkeborg


Jag och Anita på 80'eren i Silkeborg på min födelsedag.


Jennifer kom på besök lagom innan vi skulle flytta vidare till Horsens.






Vi var ju tvugna att använda den ena av presenterna, Mitt playstation och SingStar!


Packar för att flytta.


Packade ner mig i en kartong också...


Lägenheten i Horsens


Läagenheten i Horsens


Besök av Heidi och Jolanta i Horsens


Smukke piger.


Julle och jag står och lagar mat


Grillning på gång utanför lägenheten i toppenväder!


Dags att sova...


Så flyttade jag från Horsens och hemåt till Sverige igen..


Dansade en massa under året..






Jag och Ida på Halloween


Jokern och en liten sötis


Jag och brorsan på halloween


Sminket började försvinna, men nog var jag lite skrämmande fortfarande. ;)


Julafton kom, jag och kusinen firade tillsammans med resten av familjen.




Tomtenissan


Tomtemor och tomtefar


bror och syster på julafton.


Sen kom Thailand.
















Jyothi och Jag på långfredagen








Fika med Emmylie på Condis i Järvsö i maj månad.


Back to work.


Less på allt.

Jag är så less på allt. Less på jobbet, less på kunderna, less på lägenheten, less på vädret... Säg något jag inte är less på?

Igår var jag ute och sprang 3.5 km på ca 17 min. Det var skönt och en härlig upplevelse att veta att man springer snabbare och snabbare för varje gång. Sen vaknade jag upp i morse och mådde pyton. Kommer till jobbet och mår ännu sämre. Det var mycket att göra och allt jobb tyngde ner mig så mycket att jag hade svårt att andas, hade nog en hel del ångest tror jag..
Nu är jag äntligen färdig! det är 15 min kvar som jag kan andas ut på.

Pga. att allt var så jobbigt på jobbet så försvann lusten att åka och dansa. Är det värt det? Att åka och dansa om känslan bara är borta? Om man bara är less på allt och bara vill krypa ner under täcket och inte existera? Vi får väl se vad jag gör....

Midsommar då..? Vad händer då..? Ingen aning.. Säg mig någon..?


Dans i Jättendal, Zlips som spelar

Ikväll är det dans igen! Nu ska vi rocka loss till Zlips uppe i Jättendal. Ska bli himla skoj tror jag. :)

Vi hörs en annan dag!


Dans till Zlips i Jättendal förra året.

Vrickade foten under träningen.

Igår var jag på lite dåligt humör, eller ganska så jättedåligt humör. Jag bestämde mig för att sticka ut och springa hinderbanan i Måga tillsammans med Anna. Under tredje rundan så vrickar jag foten. Snacka om bra läge då? Mamma kom hem till mig med lite bandage. Tur man har som har en mamma som är sjuksköterska som jobbar på ortopedmottagningen som kan det där med att linda fötter. Tack mamma!

Solen skiner idag igen, men fortfarande så är det lika som förut. Det är inte direkt någon värme i luften och det suger.

Imorgon ska jag dansa uppe i Jättendal. Jag och Erik samåker. Ska bli kul att komma uppåt i landet och dansa lite. Det är Zlips som spelar, och de brukar dra ganska bra folk. Bara inte foten hindrar mig...

Nu ska jag återvända till jobbet, kanske ska gå ut i solen om en timme, njuta lite innan solen försvinner igen.

Ciao.


Solat lite.

Igår var jag iväg och solade solarium, kände att jag ville sola några gånger nu så att man får lite ny färg lagom till sommaren är på väg. Våren har ju nästan precis kommit hit. Blommorna har nyss börjat blomma och gräset har precis blivit grönt. Undrar när den verkliga värmen kommer hit också? Igår var värmen helt fantastisk, dock med ett inslag av kylig vind, men annars var det helt ok.

Till helgen ska jag dansa och sen har jag blivit bjuden på fest hem till min kära vän Evelina, eftersom hon då är färdigutbildad sjuksköterska. GRATTIS till dig vännen!

Nu ska jag fortsätta jobba, eller se om det är något jobb att göra.

Ha en fortsatt bra dag.


RSS 2.0