Klipp från Resedagboken.

Nu är vi tillbaka på Phuket efter 3 dagar på Raya Island. Det var häftigt med lite blandade känslor. Första dagen träffade vi ett par från Seattle, USA. De var jättetrevliga. Vi gick ut på kvällen och åt tillsammans och de berättade om sina resor som de har gjort.  De ville gärna till Sverige någon gång och mannens farfar kom från Sverige, namn Olsson när han utvandrade. Kvinnan hade rötter i Norge. De hette Mary och Bob och var båda i 65 årsåldern.

Andra dagen träffade vi ett svenskt par från Göteborg. De hade varit i Thailand redan i 2 veckor och åkt runt hela tiden. Phi Phi var inget de rekomenderade, det var båtar överallt och det gick inte riktigt att simma eller bada där. På stränderna som skulle vara "öde" var inte så öde, dit gick allt folk som ville bada, så de stränderna var överfulla. Paret från USA sa att det var otroligt mycket fest och väsen där, de hade också legat över på Phi Phi.

Lite mer info om ön då..
Kritvit sval sand, klarblå himmel, stekande sol, grönskande skog, blommor som växte ute i sanden, turkosblått vatten, det var precis som att vara i en simbassäng. Fiskar som simmade runt benen ända inne vid stranden. Det går inte att beskriva.

Då vidare till Bungalowen.....
Oj, oj, oj...
En planka att ligga på, en handduk att dela som täcke, takfläkt, läckande handfat, toalett som spolades med hink, men allt var rent. Toadörr som var av plåt och allt i allt var rummet 3x3 meter stort målat i turkost. Allt detta för det facila priset av 900 baht.

Maten var helt ok, men aningens dyr. Internet ska vi inte tala om hur dyrt det var. är vi utsövda??? NJaaeee... Mamma gäspar stort. Gräshoppor utanför fönstret som skrek i kör (och då pratar vi verkligen om ljudvolym, man kunde nästan inte höra vad man sa till varandra). Det var tur att de inte höll på hela tiden. :)
Dåremot hade vi en trevlig tupp som började gala kl. 05.00 på morgonen och han snoozade till kl 09.00.

är vi nå bruna då??
Jaa, mamma åtminstonne, jag känner mig dock lika kritvit fortfarande. Men det kommer, det kommer.

Vi har nu ankommit till Phuket Town. Haffade en taxichaufför vid Piren och bad honom hitta ett hotell. Vi kom till ett ställe som såg mycket mycket dyrt ut. Jag sa till mamma "Har vi råd att bo här??" Mamma svarade "vi får väl gå in och fråga".. De hade endast Sviter kvar och gissa priset..?

--------------------

1500 baht per natt.

Vi har vardagsrum, med platt TV och airkondition, trägolv. Helkaklat badrum med duschkabin, vi har ett litet kök med kylskåp, micro och glas osv. Sovrummet är gigantiskt, större än mammas och pappas vardagsrum, med en jättelik dubbelsäng! Nu snackar vi rum!

Imorgon beger vi oss till Koh Lanta, men vi är trötta på att resa runt... Alexandra, om du läser det här ska vi fundera på hur vi ska göra, för det här är ingen hit. Semestern bara flyger iväg. Allting tar jättelång tid. Funderar på om vi inte bara ska stanna på två ställen.

Bilderna då..? Som vanligt kommer de senare. Vi glömde sladden hemma på rummet.

Pappa, krya på dig!

Hälsningar från två trötta resenärer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0