Mobbning på arbetsplatsen -Det här äcklar mig!

Har ni möjlighet och tid för att läsa dessa så borde ni göra det. Det är fruktansvärt. Läs och begrunda mina vänner.

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/de-skrattade-bara-sa-berovades-safet-sitt-manniskovarde-1.1113979 (Utlänningar berövas deras människovärde)

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/sag-inget-vanligt-till-mig-1.1114876 (Kvinna anklagas för att inte vara omtyckt och har dåligt beteende, kvinnan får PTSD)

http://www.dn.se/kultur-noje/fritt-fram-i-sverige-men-brottsligt-i-frankrike-1.1115968 

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/de-skiter-i-vilket-sa-sviker-vi-de-mobbade-1.1117468 (Man blir ta mig sjutton äcklad av Arbetsmiljöverket!)

Och den allra sista...
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/varst-for-dig-sjalv-var-heder-har-inget-pris-1.1118148



...

Är lite sliten efter en heldag med plugg, men jag känner mig duktig. Nu ska det läsas en massa om mobbning, vilket är mindre roligt, men mycket intressant.

I övrigt funderar jag på att åka hem om ca 2 veckor igen. Hem för att få lite ny energi innan jag ska börja med ny kurs.. Känns som en bra idé iallafall. SKa fundera på det lite extra och prata med mina kära föräldrar.

Ciao!


Back in Örebro

Nu är jag tillbaka i Örebro, nu som brunhårig donna. :) Känns bra med lite förändring, lite nytt, lite annorlunda. Jag trivs! Undrar om livet är bättre osm brunett? Vi får vänta och se.

Imorgon är det plugg som gäller. Både på dagen och på kvällen.

Ciao!

Första advent

Idag är det första advent. Skulle gärna ha tänt första ljuset med dig, i denna mörka vintertid. Njutit av att se ljuset fladdra. När det är så kallt som det är, så känner jag kylan ända in på kroppen.

Igår var jag på fest tillsammans med mina danska kompisar. Visst märkte man att några var extra på, men det är inget som jag reflekterar mer över. :) Det var jag och 3 danska killar tills mina tjejer kom dit. Vid 23.00 tiden drog vi ner mot Järnvägs och visst trodde vi att det skulle vara mer folk än det var och helt plötsligt var det knökat på dansgolvet. Men tack mina tjejer för en trevlig kväll och tack pojkar för en lyckad fest! :)

Man skulle kunna tro att jag skulle vara mer bakis idag än jag är, men jag lyckades väl ganska bra då antar jag. :)

Nu ska jag återvända till att packa väskan, duscha, göra mig iordning osv innan jag ska träffa Annika och sen blir det annat ikväll.

Vi hörs någon annan dag.. Hemma i Ljusdal har jag fått lite energi, så förhoppningsvis kan jag börja plugga, träna och vila ut när jag kommer tillbaka till örebro.

Ciao!


Tillbaka i Ljusdal..

Har en känsla av att du kommer ignorera mig resten av ditt/mitt liv.. Det är så tråkigt att det skulle bli såhär.


Kom hem till ett snöigt Hälsingland igår. Det var skönt att komma hem till mamma och pappa. De tog verkligen hand om mig och skämde bort mig genom att låta mig ligga i soffan och hämtade dricka och godis och jag behövde inte röra mig ur fläcken. Vilka underbara föräldrar jag har. De är där för en när livet känns som tyngst. När det känns som om att man lever, bara för att hjärtat fortfarande slår..
"Så länge vi andas lever vi. Så ut och lev livet till sista andetaget" - Det var en mening som jag hörde igår på Skavlan... Jag får försöka att leva efter det...

Ikväll ska jag ut på fest med Emmylie, några andra tjejer och mina danska killkompisar. Jag tror det kan bli roligt, men jag är lite sliten och hoppas att jag kommer orka.

Nu ska jag gå och väcka mamma som fortfarande ligger och sover..

Ciao!

På väg hem till Ljusdal.

Är på väg hem till Ljusdal, sitter i tåget och just nu står vi stilla.. Växel problem tydligen. Jag har 45 minuter i Gävle till att göra ingenting, så det gör inte så mycket Jag ska plugga och läsa en massa och försöka få ihop något till examinationsarbetet.

Det har hänt så mycket saker på sista tiden, saker jag inte ville skulle hända, men som hände ändå.
Du vill inte att jag ska höra av mig, så det tänker jag inte göra, men jag hoppas ändå att det är du som kommer till stationen när jag kommer hem. Men det kommer inte hända.. och härmed får jag acceptera din åsikt och vilja.. Även om jag har svårt för det.

I helgen ska jag få träffa mina danska vänner, vänner som har betytt mer än jag kunde föreställa mig under dessa tider. På lördagen ska jag även få träffa min Emmylie, min barndomskompis som jag ser så mycket fram emot att träffa.

Nu ska jag avsluta och återgå till pluggandet.

Tack för den här gången. Nu ska jag hem till mamma och pappa!




Shake that thing miss....

Shake that thing miss, callacalla shake that thing miss... OH yeah, I will.. ;D PAAARTYYYYY!!!! Och som jag vil shakea my ass! Indeed! In your face!

På lördag blir det stenhårt party. Längtar som en tok!








orkeslös.

Idag var jag i skolan från 10-15, jag har aldrig någonsin varit så okoncentrerad förut jag har aldrig någonsin mått så konstigt. Jag kan inte sätta ord på vad det är som göra att jag känner mig som jag gör just nu. Jag har huvudvärk, känner mig obeskrivligt trött, kroppen känns allmänt konstig och orkeslös. Jag undrar om jag börjar bli sjuk.

Jag ska hem till Ljusdal i helgen och jag hoppas att jag är frisk då. I veckan börjar vi även med examinationsarbetet. Vi trodde att det var lång tid kvar, men det var det inte. Känner mig stressad.

Nu ska jag äta mat, sen ska jag sätta mig och kolla på serier, se TV fram till 21, sen ska jag göra mitt bästa för att somna. Jag okar inte mer idag.

Godnatt.


En helg som har haft ett stort värde <3

Deppigheten är inte lika stark idag. Eller nu ljög jag. Min kusin var nog glad för att åka härifrån. Men det blev bättre efter att jag varit ute och ätit pizza med syster och hennes kille, sakta med säkert började det lätta. Jag ringde till mamma och pratade med henne och plötsligt kändes inte livet så tungt. Jag ska nog klara det här. Ska bara försöka tro på det själv.

Leona, om du läser det här: Tack för att du kom hit i helgen. Även om det kanske inte verkade som så, så förgyllde du allt med din tillvaro. Jag uppskattade verkligen att du var här och umgicks med mig. Du är som min älskade lillasyster, det kommer du alltid att vara. <3

Imorgon är det plugg som gäller. Igen. Jag ska försöka uppdatera mer, men jag kan inte lova något. Dagarna flyter ihop i ett och det är inte lång tid kvar innan jag ska hem.

Sköt om er där ute, så hörs vi i luften!


Lördag

Jag och Leona har nyligen kommit hem från bion. Filmen var helt ok, men måste säga att jag hoppas att den andra filmen är bättre. Vi ska äta mat och sen blir det nog film och lite mys till kvällen. Min klänning som jag drömt om finns inte längre och eftersom HM har sådan jävla dålig service, ursäkta språket, så fick jag inte heller köpa klänningen på dockan och inte heller "boka" den när den blir borttagen om 2 veckor. Näe, det förstörde en del av min dag, men hoppas dock att Leona hittar den i Stockholm. :) Leona hittade en ring som hon är mycket nöjd med och det tycker jag att hon ska fortsätta att vara.

I övrigt är jag bitter idag. Riktigt bitter. Skulle behöva festa. Jag är ledsen och nere och har ont i kroppen, i hjärtat.. Är bara less.


Smilla, 2009

Kusinvitamin kommer hit! <3

Gårkvällen var jätterolig. Det var skönt att träffa tjejerna utanför skolan. Vi tittade på Sex and the City, paradise hotel och åt god mat. Vi hade en riktig tjejkväll med andra ord.

Nu sitter jag och väntar på kusinvitamin som ska komma hit över helgen. Hon kommer om ca 3 timmar, så jag ska väl se om jag kan fördriva tiden med något. Kanske se några serier? Eller drömma mig bort till drömmeland?

Ha en bra helg allihopa!

  
Kusin och jag julen 2009


Tjejkväll!

Ikväll ska jag på tjejkväll hemma hos Sofia. Jag ser verkligen fram emot det. Jag och Sofie ska gå om ca 40 minuter. Vi har pluggat hela dagen och är ganska slitna, men nu ska det umgås med en massa trevliga tjejer från klassen. Vi är ett gäng på 7 tjejer (inklusive mig). Tyvärr kan varken Sara eller Anna komma ikväll, men jag tror att vi kommer få himla trevligt iallafall. :)

Mozart (Sofias hund) får vara min pojkvän fär kvällen, hon har lovat mig att låna ut honom åt mig. Tydligen så gillar han uppmärksamhet, så den kan jag ge honom. Hehe.

Imorgon ska jag till skolan och sen så kommer min kusin Leona hit. Vi ska umgås, gå på stan, fika, äta god mat och umgås en massa.

Om några veckor så kommer Rasmus Seebach hit till Örebro. Och jag ska stå längst fram och längta till Danmark, lyssna på underbara texter och drömma mig tillbaka till de underbara människor jag har mött i vårt grannland. I ved hvem I er, så jeg behøves ikke nævne nogle navne. <3


Glad igen
Har du det mon ligesom mig?
jeg kan se du har grædt igen
står du ved en skillevej
jeg tror jeg ved hvor vi skal hen
det ville være så let
vi kunne lade som ingenting
Hvad nu hvis jeg holdt dig tæt?

og vi ku blive lidt - bare et øjeblik, her i drømmene
men jeg ved jo godt
jeg kan ikke leve med, ville hade mig selv
hvis jeg holdt dig her - du fortjener mer

ja jeg ved du – at du må videre nu
du skal vide du er (helt perfekt) baby jeg giver slip
(uh) jeg lader dig flyve (uh) det på tide at du bliver,
at du bliver glad igen

sæt dig ned skat og giv mig lige 2 minutter nu
jeg leder efter, men der findes ingen ord som jeg kan bruge
jeg ved det kommer til at lyde dumt
jeg ved det kommer til at gøre ondt
men jeg skylder dig at være ærlig
og jeg kan ikke leve med, ville hade mig selv
hvis jeg hold dig her - du fortjener mer

ja jeg ved du - at du må videre nu
du skal vide du er (helt perfekt)
baby jeg giver slip (uh) jeg lader dig flyve (uh)
det er på tide du, bliver glad igen

det er ikke nogens fejl lov mig du ikke ændre dig
jeg ved at du en dag vil finde lykken

ja jeg ved du - at du må videre nu
du skal vide at du er (helt perfekt)
baby jeg giver slip (uh) jeg lader dig flyve (uh)
det er på tide du bliver, at du blir glad igen (x2)




Illamående.

Jag vaknade illamående imorse, det var ingen höjdare. Jag mår fortfarande lite dåligt och funderar på om jag alls kan äta någon frukost, eller snarare brunch. Har varit ute och tagit kort av de frusna träden. Det är så vackert. Resten av dagen ska jag ägna åt skolarbeten. Vad duktig jag är... Host!

I helgen får jag besök av min underbara kusin. Som jag har saknat henne!

Sköt om er..


veckan som gått

Oj.. Jag som bara skulle ta pause över helgen, blev visst till en hel vecka. Vad har hänt då den senaste veckan? Jag var på Dansbandskampen i Norrköping i lördags och dansade, kom t.o.m. i TV en liten stund, coolt. ;)
Jag var på The Studio tillsammans med syrran i söndags. Vi blev sminkade och fixade i håret och tog en del bilder, det var en riktigt rolig dag som avslutades med dans på Lagår'n i Västerås.
Måndagen gjorde jag bokstavligen inte något alls.
Tisdagen var jag i skolan hela dagen, ny kurs som har börjat. Ny kurs betydde att det var dags att börja plugga en massa igen.
Onsdagen ägnade jag och Sofie åt att läsa läsa och återigen läsa.
Torsdagen satt vi och skrev ihop arbetet som skulle in idag. Dessutom var Erika på besök i Örebro, så vi passade på att ta en fika tillsammans på kvällskanten.
Nu är det fredag vilket betyder att jag ska till skolan för arbetsmoment 1. Arbetet ska in, det är utskrivet och klart, nu väntar jag på att tvätten blir färdig.. förhoppningsvis blir den det innan jag åker iväg, annars får den ligga där tills jag kommer hem igen.
Vad helgen har eatt bjuda på får vi se. Men jag kan berätta att Leona kommer hit till mig nästa helg. <3








Dans i helgen

Ser fram emot att åka på dans i helgen. Jag och syster ska dessutom ha så roligt tillsammans på fotograferingen. :) Finns inte så mycket mer att skriva än att ni andra önskas en trevlig helg, för det ska jag försöka med...

Ciao!

 

Färtisch!

Arbetet och oppotionen gick bra. Jag klarade mig och det gjorde även resten av gruppen. Är ensam hemma just nu, försökt att få tag i syster utan framsteg. Funderar på att ta med mig kameran och ta lite kort.. men vet inte på vad.

Får väl se vad kvällen har att bjuda på, just nu står den på soffmys med vindruvor och en kopp té.. Mys och egentid. Alltid bra.


Saknar mina syskon, <3

...

F*n f*n f*n f*n... :'(


Färdig med arbetet!

Då var vi färdiga med arbetet, sköönt! Nu ska man bara fixa så att man kan opponera på den andra gruppens arbete på torsdag.. Ska nog gå bra tror jag. I övrigt är jag ganska trött, har bada badkar och pluggat samtidigt, avslappnande, tro det eller ej. Nu blir det lite TV innan man förmodligen ska lägga sig för kvällen.

Ciao!


Solnedgång över Italien, juli 2010

Skolarbete och lägenhetscheck..

Har slitit som ett djur hela dagen.. Imorgon ska det slitas ännu mer. Arbetet ska in då och sen så ska jag och Sofie till en lägenhet och kolla på den. Ser fram emot det, så måste lägga lite extra krut på att se anständig ut, vilket inte har varit min starka sida här idag.

Nu ska jag ha min skönhetssömn innan det är dags att jobba gärnet igen. Håll tummarna för att vi kommer fixa det med arbetet och håll tummarna för det med lägenheten också!

Ciao!


RSS 2.0